zoomit

جویدن آدامس می‌تواند صدها ذره میکروپلاستیک در بدن منتشر کند

جویدن آدامس می‌تواند صدها ذره میکروپلاستیک در بدن منتشر کند

اندازه اهمیت دارد

میکروپلاستیک‌های یافت‌شده در بزاق داوطلب پژوهش، ۲۰ میکرومتر یا بیشتر بودند که تقریباً برابر با قطر نازک‌ترین موی انسان است؛ اما از دیدگاه یک سلول در بدن انسان، ۲۰ میکرومتر اندازه بزرگی محسوب می‌شود (به‌عنوان مثال، یک گلبول قرمز تقریباً ۷ میکرومتر قطر دارد).

این موضوع مهم است زیرا میکروپلاستیک‌هایی که مشخص شده است می‌توانند به سلول‌ها و جنین‌ها آسیب برسانند، ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ برابر کوچک‌تر از این اندازه هستند (۲۰ تا ۵۰۰ نانومتر). این میکروپلاستیک‌های فوق‌العاده کوچک، نانوپلاستیک نامیده می‌شوند.

بیشتر بخوانید:

نانوپلاستیک‌ها نگران‌کننده هستند، زیرا آن‌قدر کوچک‌اند که سلول‌های زنده می‌توانند آن‌ها را از طریق فرآیندی به نام اندوسیتوز جذب کنند. هنگامی که نانوپلاستیک‌ها وارد سلول می‌شوند، می‌توانند مشکلات متعددی ایجاد کنند، از جمله تحریک سلول برای تولید گونه‌های فعال اکسیژن که مولکول‌های سمی هستند. این سموم ممکن است فوراً سلول را نکشند، اما می‌توانند آن را ضعیف کنند.

همچنین، ذرات پلاستیکی که در آزمایش‌ها باعث نقص‌های مادرزادی در جنین‌های حیوانی شده‌اند، همان نانوپلاستیک‌ها هستند، نه میکروپلاستیک‌های بسیار بزرگ‌تری که در بزاق افراد مصرف‌کننده آدامس یافت شده‌اند.

آیا جویدن آدامس خطرناک است؟

مطالعه مربوط به آدامس بسیار جالب است. این تحقیق نشان می‌دهد که چقدر راحت می‌توانیم ناآگاهانه خود را در معرض صدها میکروپلاستیک قرار دهیم. بااین‌حال، نمی‌توانیم به‌طور قطعی هیچ‌گونه خطر سلامتی را به جویدن آدامس نسبت دهیم.

میکروپلاستیک‌هایی که هنگام جویدن آدامس آزاد می‌شوند، نسبتاً بزرگ هستند و ما هیچ اطلاعی از تأثیر این ذرات بزرگ در بدن انسان نداریم. همچنین نمی‌دانیم که آیا جویدن آدامس نانوپلاستیک آزاد می‌کند یا نه. مشکل اینجاست که نانوپلاستیک‌ها آن‌قدر کوچک‌اند که برای شناسایی آن‌ها به دستگاه‌های خاص نیاز است. به همین دلیل، محققان آمریکایی که این تحقیق را انجام دادند، تصمیم گرفتند که اصلاً به دنبال نانوپلاستیک‌ها نگردند.

برخی از کارشناسان معتقدند که خطرات احتمالی میکروپلاستیک‌ها بزرگ‌نمایی شده است، درحالی‌که برخی دیگر از کیفیت تحقیقات علمی در این زمینه انتقاد می‌کنند. امیدواریم که خیلی زود مشخص شود که آیا نگرانی‌ها درباره میکروپلاستیک‌ها موجه است یا صرفاً یک شایعه و جنجال بی‌اساس به شمار می‌رود.

منبع : زومیت

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا