تیم کوک چگونه اپل را از تعرفههای سنگین ترامپ معاف کرد؟

تیم کوک چگونه اپل را از تعرفههای سنگین ترامپ معاف کرد؟
زمانیکه دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، تعرفههایی ۱۴۵ درصدی بر کالاهای وارداتی از چین وضع کرد، تیم کوک، مدیرعامل اپل، تلاشهایی برای دریافت معافیت از تعرفهها آغاز کرد تا از افزایش قیمت آیفون جلوگیری کند.
بر اساس گزارش واشینگتن پست، کوک هفتهی گذشته با هاوارد لاتنیک، وزیر بازرگانی آمریکا، تماس تلفنی داشت و توضیح داد که تعرفهها باعث افزایش قیمت آیفون خواهند شد.
کوک با مقامهای ارشد کاخ سفید دربارهی تأثیر تعرفهها گفتوگو و در عینحال، در اظهارنظرهای علنی از انتقاد به سیاستهای ترامپ پرهیز کرد تا موجب خشم او نشود. کوک برای مراسم تحلیف ترامپ یک میلیون دلار بهصورت شخصی اهدا کرده بود.
عکاس: مریم خاکسار / نیوزلن
تلاشهای کوک نتیجه داد و هفتهی گذشته، دولت ترامپ محصولات اپل از جمله آیفون، مک، اپل واچ، آیپد و سایر دستگاههای الکترونیکی را از بخش عمدهی تعرفههای کالاهای چینی معاف کرد.
معافیت تعرفهها ممکن است موقتی باشد. تنها یک روز پساز اعلام این تصمیم، ترامپ گفت که «هیچ استثنایی برای تعرفهها وجود ندارد» و هیچ شرکتی «از پرداخت تعرفه در امان نخواهد ماند.» او اعلام کرد که اپل و دیگر شرکتهای فناوری بهزودی در «دستهی تعرفهای متفاوت» قرار خواهند گرفت؛ چراکه دولت در چارچوب تحقیقات امنیت ملی، زنجیرهی تأمینِ نیمههادیها و محصولات الکترونیکی را بررسی خواهد کرد.
در پی نوسانات مداوم تصمیمگیری دربارهی تعرفهها، ارزش سهام اپل در هفتههای گذشته افت و خیز زیادی داشته است. ارزش سهام این شرکت تا ۲۰ درصد کاهش یافت؛ اما پس از اعلام معافیت، بخشی از این کاهش جبران شد.
در دورهی اول ریاستجمهوری ترامپ نیز تیم کوک موفق شد با متقاعدکردن ترامپ مبنیبر اینکه تعرفهها به نفع سامسونگ و به ضرر اپل خواهد بود، مانع از اعمال هزینه بر آیفون و اپل واچ شود.
ترامپ در دورهی جدید ریاست جمهوریاش تأکید کرده که تحت فشار هیچ شرکتی از موضع خود در قبال تعرفهها عقبنشینی نخواهد کرد؛ اما ترامپ روز دوشنبه گفت که «اخیراً به تیم کوک کمک کرده است»؛ نشانهای که میتواند حاکی از ارتباط مؤثر کوک با ترامپ باشد و در آینده هم از اعمال تعرفههای سنگین علیه اپل جلوگیری کند.
مقالههای مرتبط
ترامپ بارها اعلام کرده که اپل میتواند آیفون و دیگر محصولات خود را در خاک آمریکا تولید کند؛ اما موانع جدی در این مسیر وجود دارد؛ از جمله هزینهی بالای ساخت کارخانه، کمبود نیروی کار ماهر و هزینهی بیشتر پرداخت حقوق به کارگران آمریکایی.
اپل میخواهد ۵۰۰ میلیارد دلار در آمریکا سرمایهگذاری و ساخت سرورهای Private Cloud Compute را با همکاری فاکسکان در مرکز تولیدی هیوستون آغاز کند. این سرورها برخلاف آیفون محصولاتی مصرفی نیستند و حجم تولیدشان بسیار کمتر است؛ مسئلهای که امکان مونتاژ آنها در داخل آمریکا را فراهم میکند.
منبع : زومیت