ترامپ: اپل «بدون تردید» میتواند آیفون را در خاک آمریکا تولید کند

ترامپ: اپل «بدون تردید» میتواند آیفون را در خاک آمریکا تولید کند
سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، معتقد است اپل «بدون تردید» میتواند آیفون و سایر دستگاههایش را در خاک آمریکا تولید کند.
کارولین لویت در نشستی خبری در پاسخ به پرسشی دربارهی امکان انتقال فناوری تولید آیفون به آمریکا گفت: «بله، [ترامپ] کاملاً به این موضوع باور دارد. ما نیروی کار، تخصص و منابع لازم را داریم.» او به سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیارد دلاری اپل در آمریکا اشاره کرد و افزود: «اگر اپل باور نداشت که این کار در آمریکا ممکن است، احتمالاً چنین سرمایهگذاری عظیمی انجام نمیداد.»
ترامپ میخواهد از امروز، تعرفههای سنگینی بر واردات کالا از چین، ویتنام، تایلند، هند، اتحادیهی اروپا و کشورهای دیگر اعمال کند. او پیشتر گفته بود شرکتهایی مانند اپل در صورت تمایل به اجتناب از پرداخت تعرفه، باید تولید خود را به آمریکا منتقل کنند.
عکاس: محمد مردانه / نیوزلن
به روایت مکرومرز، جابهجایی زنجیرهی تأمین پیچیدهی اپل به داخل آمریکا در عمل تقریباً غیرممکن خواهد بود. صرفنظر از هزینهی بالای چنین اقدامی، احتمال کمی وجود دارد که اپل و تأمینکنندگانش بتوانند نیروی کاری با مهارتهای لازم را در آمریکا پیدا کنند.
تیم کوک در سال ۲۰۱۷ دربارهی تولید در چین گفته بود اپل آیفونهایش را در این کشور مونتاژ میکند چون چین تخصص بالایی در تولیدات پیشرفته دارد. هاوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی آمریکا نیز اخیراً اظهارات مشابهی داشت و گفته بود «ارتشی از میلیونها نفر که پیچهای ریز آیفونها را سفت میکنند، قرار است به آمریکا بیایند»؛ جملهای که از دید برخی رسانهها نشان میدهد او و ترامپ شناخت دقیقی از فعالیتهای اپل ندارند.
Getty Images
404 Media به فهرست ۲۷صفحهای تأمینکنندگان اپل اشاره کرده که شامل بیشاز ۵۰ کشور است؛ فهرستی که حتی شامل منابع عناصر کمیاب مورد استفاده در ساخت آیفون هم نمیشود. این عناصر از ۷۹ کشور تأمین میشوند و امکان استخراج آنها در آمریکا وجود ندارد. بدین ترتیب، حتی تولید در خاک آمریکا هم اپل را از پرداخت تعرفه معاف نخواهد کرد، چون امکان تأمین تمام قطعات آیفون در یک کشور وجود ندارد.
حتی اگر منظور از تولید صرفاً مونتاژ نهایی باشد و فرض بر این باشد که آمریکا نیروی ماهر لازم را در اختیار دارد (که ندارد)، تفاوت هزینهی زندگی و دستمزد در آمریکا نسبتبه دیگر کشورها، قیمت نهایی آیفون را بهطرز چشمگیری افزایش خواهد داد.
اپل تاکنون دربارهی تعرفهها اظهار نظری نکرده؛ اما گزارشها نشان میدهند این شرکت مشغول انبار کردن آیفون است و میخواهد برای کاهش هزینههای ناشی از واردات از چین، به واردات از هند که تعرفهی کمتری دارد، متکی شود.
مقالههای مرتبط
هرچند اپل رسماً از سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیارد دلاری در آمریکا خبر داده، اما این سرمایهگذاری مربوطبه تولید سرورهای مورد نیاز سیستم محاسبات ابری اختصاصی شرکت است، نه آیفون. سرورها برخلاف آیفون، محصولاتی با تقاضای محدود و غیرمصرفیاند.
تجربهی اپل در تولید مک پرو در تگزاس در دورهی اول ریاستجمهوری ترامپ هم موفقیتآمیز نبود. شرکت در آن زمان با کمبود تأمینکنندگان داخلی روبهرو شد، واردات قطعات به تگزاس با تأخیر و هزینههای اضافی همراه بود و یافتن نیروی کار ماهر نیز دشوار بود.
تا دیروز قرار بود تعرفهی کالاهای وارداتی از چین ۵۴ درصد باشد؛ اما ترامپ اخیراً آن را ۵۰ درصد دیگر افزایش داد. از امروز کالاهای وارداتی از چین مشمول تعرفهای معادل ۱۰۴ درصد خواهند شد.
منبع : زومیت