تحلیلگر معروف: بهنفع اپل است که تعرفه ۲۵ درصدی ترامپ را بپذیرد!

تحلیلگر معروف: بهنفع اپل است که تعرفه ۲۵ درصدی ترامپ را بپذیرد!
بهگفتهی مینگ چی کوئو، تحلیلگر معروف و باسابقه، برای اپل از نظر مالی بهصرفهتر است که تعرفهی ۲۵ درصدی دولت دونالد ترامپ را بپذیرد تا اینکه خطوط مونتاژ را به ایالات متحده منتقل کند. رئیس جمهور آمریکا ساعاتی قبل به کوپرتینوییها گفت روی تمام آیفونهای تولیدنشده در خاک آمریکا تعرفهی ۲۵ درصدی اعمال خواهد کرد.
کوئو به مقیاس و پیچیدگی زیرساختهای کنونی اپل که بهشدت در آسیا و بهویژه چین و بهطور فزایندهای هند ریشهدواندهاند اشاره کرد. اپل به شبکهی گستردهای از تأمینکنندگان و تولیدکنندگان مانند فاکسکان و پگاترون متکی است. این شرکتها تأسیسات بزرگی دارند که دقیقاً با نیازهای اپل هماهنگ شدهاند و چنین همکاریهایی به اپل اجازه دادند تا گوشی آیفون را در حجم بسیار زیاد و با کیفیت بالا روانهی بازار کند؛ اتفاقی که بهتنهایی در خاک آمریکا تقریباً غیرممکن بهنظر میرسد.
ایالات متحده یکی از مهمترین بازارهای اپل بهشمار میرود، اما نقش محدودی در مونتاژ فیزیکی آیفونها دارد و فقط برخی از قطعات مانند شیشههای کورنینگ آمریکایی هستند. تمام فرآیند مونتاژ آیفون در خارج از آمریکا صورت میگیرد و انتقال این فرآیند به داخل کشور نیازمند سرمایهگذاری چند میلیارد دلاری در زیرساختها و نیروی کار و آموزش است و هیچ تضمینی برای تکرار مقیاس، ساختار هزینه یا سرعت عملیات موجود در آسیا وجود ندارد.
بر اساس گزارشها، اپل برنامه دارد که اکثر تولید آیفون برای بازار ایالات متحده را تا سال ۲۰۲۶ به هند منتقل کند. گفته میشود در دو سال آینده بیش از ۶۰ میلیون آیفون بهصورت سالانه از کارخانههای هند تأمین خواهند شد. فاکسکان، شریک اصلی مونتاژ اپل، درحال حاضر ۱٫۵ میلیارد دلار در زیرساختهای هند سرمایهگذاری میکند.
مقالههای مرتبط
تعرفهی ۲۵ درصدی میتواند تاثیر بسیار زیادی روی قیمت گوشی های اپل در آمریکا داشته باشد و از طرفی انتقال تولید آیفون به ایالات متحده میتواند هزینه هر واحد از این دستگاه را به ۳۵۰۰ دلار افزایش بدهد.
تخمین زده میشود بیش از ۱۲۰ میلیون کاربر آیفون در ایالات متحده وجود دارد و عرضهی سالانهی آیفون به ایالات متحده بیش از ۶۰ میلیون واحد است. در نهایت، تعرفهی ۲۵ درصدی بار مالی کمتری نسبتبه سرمایهگذاری و پذیرفتن چالشهای عملیاتی لازم برای بازسازی زنجیرهی تأمین آسیایی اپل در ایالات متحده خواهد داشت.
منبع : زومیت