برای درمان کهیر چه بخوریم؟

برای درمان کهیر چه بخوریم؟
کهیر زمانی ایجاد میشود که بدن به آلرژن خاصی واکنش نشان میدهد و دربرابر آن هیستامینها و سایر مواد شیمیایی را آزاد میکند. این مواد شیمیایی موجب التهاب و تجمع مایعات زیر پوست شده و ایجاد کهیر را در پی دارند. برخی از مواردی که بهعنوان محرک واکنش آلرژیک که موجب کهیر میشود، شناخته شدهاند، عبارتاند از:
- غذاهایی مانند بادام زمینی، تخم مرغ، صدف، توتفرنگی، مغزهای گیاهی، محصولات گندم و برخی از افزودنیهای مواد غذایی
- داروهایی مانند آنتیبیوتیکها، آسپرین و ایبوپروفن
- نیش و گزش حشرات
- لاتکس
- گرده
- عفونتهای ویروسی مانند سرماخوردگی و هپاتیت
- تحریک فیزیکی پوست مانند فشار، گرما، سرما، قرار گرفتن در معرض آفتاب و ورزش
- انتقال خون
- شوره حیوانات خانگی
- مایت
- برخی از گیاهان مانند گزنه و پیچک سمی
- بیماریهای مزمنی مانند بیماری تیروئید یا لوپوس
- خاراندن یا مالش پوست
انواع کهیر
کهیر انواع مختلفی دارد. کهیر میتوانند حاد یا مزمن باشد. گاهی علت کهیر مشخص است و در برخی از موارد تعیین علت کهیر دشوار است. انواع کهیر عبارتاند از:
کهیر حاد
شایعترین نوع کهیر، کهیر حاد است که علائم آن کمتر از شش هفته طول میکشد و میتواند ناشی از نیش حشرات، داروها، عفونتها، برخی از بیماریهای داخلی یا مصرف غذاهایی مانند مغزهای گیاهی، شکلات، ماهی، گوجهفرنگی، تخم مرغ، انواع توتها یا شیر باشد. حتی داروهایی مانند آسپرین، ایبوپروفن یا برخی مسکنها هم میتوانند باعث کهیر حاد شوند. کهیر معمولاً صورت، انگشتان پا و دست، گردن و گاهی حتی اندام تناسلی مردان را تحتتأثیر قرار میدهد.
کهیر مزمن
کهیر مزمن بیش از شش هفته طول طول میکشد. شناسایی علت کهیر مزمن دشوار و اغلب غیرممکن است. اگرچه در برخی موارد کهیر مزمن میتواند با سیستم ایمنی یا بیماریهایی مانند بیماری تیروئید، هپاتیت یا حتی سرطان ارتباط داشته باشد.
کهیر فیزیکی
در کهیر فیزیکی، کهیرهای روی پوست به دلایل فیزیکی اتفاق میافتد. کهیر فیزیکی علتهای مختلفی دارد:
کهیر پاپولار: کهیر پاپولار نوعی واکنش آلرژیک به نیش حشراتی مانند پشه، کک، مایت، سوسک فرش یا ساس است. این نوع کهیر در کودکان ۲ تا ۱۰ ساله بسیار شایع است.
کهیر سرد: کهیر سرد زمانی رخ میدهد که بدن درمعرض سرما قرار میگیرد. این نوع کهیر میتواند در عرض چند دقیقه پس از مواجهه با دمای سرد بروز کند و علائم آن از فردی به فرد دیگر متفاوت است و میتواند خفیف، متوسط و گاهی شدید و حتی تهدیدکننده زندگی باشد.
کهیر کولینرژیک: این شکل از کهیر نوعی واکنش آلرژیک ناشی از افزایش دمای بدن است که به دلایل مختلفی مانند اضطراب، دوش آب گرم، تعریق و موارد دیگر بروز میکند.
کهیر خورشیدی: در برخی افراد قرار گرفتن در معرض نور خورشید میتواند موجب کهیر خورشیدی شود. علائم کهیر خورشیدی میتواند در عرض چند دقیقه پس از قرار گرفتن در معرض خورشید ظاهر شود.
کهیر درموگرافیک: درموگرافیسم شکل رایجی از کهیر فیزیکی است که براثر مالش یا خاراندن پوست ایجاد میشود. علائم این نوع کهیر معمولاً در عرض چند دقیقه ظاهر میشود و غالباً کمتر از یک ساعت طول میکشد.
کهیر مزمن خودبهخودی چیست؟
کهیرهای مزمن بارها ظاهر میشوند و وقتی که عود میکنند، معمولاً برای مدتی میمانند. برجستگیها در بیشتر روزهای هفته ظاهر میشوند. شعلهور شدن ممکن است به مدت ۶ هفته یا بیشتر طول بکشد اما برخی از افراد ماهها یا سالها دچار کهیر هستند. این امر میتواند بر احساسات، کیفیت زندگی و تصویر فرد از خود اثر منفی داشته باشد.
علت دقیق کهیر مزمن خودبهخودی مشخص نیست. درمان کهیر مزمن شامل داروهایی مانند آنتیهیستامینهای غیرخوابآور، تعدیلکنندههای سیستم ایمنی یا استروئیدها و همچنین نوردرمانی (درمان مشکلات پوستی به کمک اشعه فرابنفش) است.
منبع : زومیت