zoomit

اینتل هنوز نتوانسته است عملکرد گیمینگ پردازنده‌های Arrow Lake را بهبود دهد

اینتل هنوز نتوانسته است عملکرد گیمینگ پردازنده‌های Arrow Lake را بهبود دهد

گفته می‌شود که به‌روزرسانی‌های اینتل برای پردازنده‌های دسکتاپی ارو لیک در بهبود عملکرد ضعیف گیمینگ آن‌ها مؤثر نبوده است و در برخی موارد حتی موجب افت عملکرد Core Ultra 9 285K می‌شود؛ به‌طوری که این پردازنده هنوز هم در اجرای بازی‌ها از پرچمدار رپتور لیک رفرش عقب‌ می‌ماند.

عملکرد گیمینگ پردازنده‌های Core Ultra 200S ضعیف‌تر از چیزی است که اینتل وعده داده بود و نتوانستند با Core i9-14900K که پرچمدار نسل قبلی محسوب می‌شود، رقابت کنند. تیم آبی مشکلات متعددی را برای سری ارو لیک شناسایی کرد و به‌روزرسانی‌هایی را از طریق پچ‌های ویندوز و بایوس ارائه داد.

اینتل در نمایشگاه CES 2025، بنچمارک‌هایی را با ادعای افزایش ۲۵ درصدی عملکرد پردازنده‌های ارو لیک از طریق دریافت به‌روزرسانی‌ها منتشر کرد، اما این بهبودها تنها به مشکلات خاصی مانند بهبود در 7zip یا APO مربوط می‌شوند که اکثر کاربران و گیمرها با آن‌ها مواجه نشده‌اند.

سخنگوی اینتل در کنفرانس CES بیان کرد: «افزایش دقیق عملکردی که با به‌روزرسانی‌ها تجربه می‌کنید، به مشکلی خاص یا ترکیبی از مشکلات موجود در سیستم و به انتخاب نوع بازی‌ها یا برنامه‌ها بستگی دارد. برخی مشکلات نسبت‌ به بقیه ابهام بیشتری دارند و البته موقت هستند.»

همان‌طور که در ادامه به تفصیل بررسی خواهیم کرد، در ادعاهای مبهم اینتل در مورد ارتقای عملکرد پردازنده‌های Core Ultra 200S جای زیادی برای تردید وجود دارد. نتایج آزمایش‌ها نشان می‌دهند که به‌روزرسانی‌های بایوس تأثیر ملموسی بر رقابت پردازنده‌های ارو لیک در برابر پردازنده‌ AMD سری رایزن ۹۰۰۰ ندارند و حتی در برخی موارد اثر معکوس گذاشته‌اند.

اصلاح اینتل به دو جزء اصلی نیاز دارد: نسخه‌ی ویندوز ۱۱ بیلد 26100.2314 (یا جدیدتر) و نسخه‌ی میکروکد 0x114 با کیت فریم‌ور CSME 19.0.0.1854v2.2 (یا جدیدتر). اینتل می‌گوید به‌روزرسانی‌های جدید ویندوز ۱۱ مدیریت مصرف توان (PPM) بهتری دارند که عملکرد خوبی را هنگام استفاده از پروفایل توان متعادل تضمین می‌کند. در آزمون مذکور از بیلد 26100.2605 ویندوز ۱۱ استفاده شده است.

عملکرد پردازنده اینتل بعد از اصلاح میکروکد، بهبود قابل توجهی را در اجرای بازی Cyberpunk 2077 به‌دنبال داشت. البته اینتل اعلام کرد که این مشکل ناشی از توسعه‌دهندگان بازی بود و آن‌ها خودشان مشکل را اصلاح کردند. تیم آبی می‌گوید نباید انتظار به‌روزرسانی‌های بیشتری در کد بازی داشته باشیم که عملکرد ارو لیک را در آینده بهبود ببخشد.

تامزهاردور نرخ فریم اجرای ۱۳ عنوان بازی مختلف را قبل و پس از دریافت به‌روزرسانی ویندوز و بایوس روی پردازنده‌های Core Ultra 9 285K و Core i9 14900K محاسبه و با عملکرد Ryzen 7 9800X3D و Ryzen 9 9950X مقایسه کرد. چهار نمونه از آن‌ها در نمودارهای زیر آمده‌اند.

نمودار مقایسه عملکرد چند پردازنده در اجرای cyberpunk 2077
نمودار مقایسه عملکرد چند پردازنده در اجرای far cry 6
نمودار مقایسه عملکرد چند پردازنده در اجرای spider man remastered
نمودار مقایسه عملکرد چند پردازنده در اجرای hitman 3

برچسب Original در کنار نام هر پردازنده در نمودارها، بیانگر تنظیمات اصلی بایوس و فریم‌ور است که برای نشان‌دادن وضعیت فعلی آزمایش شده‌اند. عنوان New FW-OS، امتیاز عملکرد پردازنده پس از اعمال همه‌ی به‌روزرسانی‌ها را به‌نمایش می‌گذارد. در این آزمایش، پردازنده‌ی Core Ultra 9 285K در مادربردهای ایسوس و MSI با رم DDR5 همراه شده بود.

به‌نظر می‌رسد که عملکرد گیمینگ Core 9 285K در مادربرد ایسوس، به‌طور متوسط نزدیک‌ به سه درصد پس از دریافت به‌روزرسانی نسبت‌ به حالت قبل از آن کاهش یافته است. آزمایش مشابهی روی این پردازنده در مادربرد MSI انجام شد و پیشرفت قابل قبول ۳٫۷ درصد را درمقایسه‌با فریم‌ور اصلی به ثبت رساند. با‌این‌حال همچنان ۱٫۹ درصد از کانفیگ اولیه‌ی مادربرد ایسوس پیش از به‌روزرسانی کندتر است.

پردازنده‌ی Ryzen 9 9950X با نرخ فریم میانگین ۱۵۹٫۵ درمقایسه‌با بهترین نتایج 285K پس از به‌روزرسانی در مادربرد ام‌اس‌آی، ۶٫۵ درصد سریع‌تر ظاهر شد.

Ryzen 7 9800X3D بازی‌ها را به‌طور میانگین با نرخ ۲۰۷٫۹ فریم‌برثانیه اجرا کرد که حدود ۴۰ درصد سریع‌تر از 285K با نرخ ۱۴۹٫۸ فریم‌برثانیه محسوب می‌شود و فاصله‌ی زیادی بین آن‌ها وجود دارد؛ بنابراین، به‌روزرسانی میکروکد اینتل برای سری ارو لیک کمکی به جایگاه آن‌ها در رقابت با بهترین پردازنده‌های رقیب نکرده است.

پردازنده‌ی نسل قبلی Core i9-14900K نسبت‌‌ به Core 9 285K پس از به‌روزرسانی به نسخه‌ی جدید ویندوز، افزایش عملکرد بسیار بیشتری را تجربه کرده است. در این آزمایش، 14900K هیچ به‌روزرسانی فریم‌ور مادربرد را دریافت نکرده بود. پردازنده‌ی مذکور به‌لطف بهبودهای ویندوز، توانست ۱۴ درصد سریع‌تر از 285K عمل کند. این موضوع با ادعاهای اینتل مبنی‌بر برابری عملکرد 285K با 14900K تفاوت دارد.

بخش دیگری از بنچمارک تامزهاردور به امتیاز عملکرد گرافیکی Core 9 285K در اجرای نرم‌افزارهایی مانند Cinebench ،HandBrake و POV-Ray مربوط می‌شود. دو نمودار زیر میانگین امتیازها را در عملکرد تک‌هسته‌ای و چندهسته‌ای این پردازنده، پیش و پس از اعمال به‌روزرسانی‌ها در دو مادربرد مختلف درمقایسه‌با سه پردازنده‌ی دیگر نشان می‌دهد.

نمودار مقایسه چند پردازنده در حالت تک رشته
نمودار مقایسه چند پردازنده در حالت چند رشته

براساس نتایج آزمایش تامزهاردور می‌توان نتیجه گرفت که راهکار اصلاحی اینتل از طریق به‌روزرسانی ویندوز و میکروکد بایوس برای Core Ultra 200، هیچ تأثیری بر عملکرد کلی آن در پردازش‌های تک‌هسته‌ای و چندهسته‌ای نداشته است.

مقاله‌های مرتبط

اینتل قطعاً نتوانسته است مشکلاتی را که با انتظارات غیرواقعی برای Core Ultra 9 285K ایجاد کرده بود، برطرف کند. 285K همچنان انتظار کاربران را برآورده نمی‌کند و پردازنده‌های نسل قبلی اینتل به‌طور قابل توجهی در بازی‌ها سریع‌تر هستند.

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا