zoomit

ایرانیان سیلیکون‌ ولی؛ معرفی برترین مدیران ایرانی‌تبار خارج از کشور

ایرانیان سیلیکون‌ ولی؛ معرفی برترین مدیران ایرانی‌تبار خارج از کشور

امید کردستانی سال ۱۳۴۲ (۱۹۶۳ میلادی) در تهران و در خانواده‌ای متولد شد که عاشق فرهنگ و هنر و تاریخ بودند. او دوران تحصیلات ابتدایی خود را در مدرسه‌ی ایتالیایی کاتولیک اندیشه دن‌بوسکو در تهران گذراند، اما پس از درگذشت پدرش در سال ۱۳۵۵ به همراه خانواده‌ی خود به سن‌خوزه، کالیفرنیا مهاجرت کرد.

کردستانی در دانشگاه ایالتی سن خوزه مهندسی برق خواند و پس از فارغ‌التحصیلی تصمیم گرفت مستقیماً وارد حوزه‌ی فناوری شود. اما سال‌ها بعد وقتی به‌طور جدی با دنیای کسب‌وکار درگیر شده بود، مجدداً با هدف رشد مهارت‌های مدیریتی خود، مدرک MBA را نیز از دانشگاه استنفورد دریافت کرد.

مسیر شغلی کردستانی با همکاری او در شرکت HP آغاز شد و با شرکت‌های مشهور دیگری مانند 3DO، Go و نت‌اسکیپ ادامه یافت. در این دوران او در حوزه‌ی بازاریابی و مدیریت محصول سوابق و اعتبار خوبی به‌دست آورد و به‌طور خاص در جایگاه معاون ارشد توسعه‌ی کسب‌وکار و فروش نت‌اسکیپ، درآمد حاصل از وب این شرکت را تا حد زیادی افزایش داد.

امید کردستانی یکی از مهم‌ترین چهره‌هایی بود که گوگل را به درآمدزایی رساند

ماه می ۱۹۹۹ کردستانی به‌عنوان یازدهمین کارمند شرکت گوگل در سمت معاون ارشد توسعه‌ی کسب‌وکار به این شرکت پیوست. او در طراحی و پیاده‌سازی مدل‌های تبلیغاتی و درآمدزایی گوگل به‌ویژه AdWords و AdSense نقشی کلیدی داشت و از برجسته‌ترین چهره‌هایی بود که این شرکت را به سودآوری بیشتر هدایت کرد؛ چنانچه درآمد گوگل از ۸۶ میلیون دلار در سال ۲۰۰۱ به بیش از ۱۰ میلیارد در سال ۲۰۰۶ افزایش یافت.

کردستانی آوریل ۲۰۰۹ گوگل را ترک کرد، ولی سال ۲۰۱۴ به‌عنوان مدیر ارشد کسب‌وکار به این شرکت بازگشت و تا سال ۲۰۱۵، یعنی زمانی‌ که هلدینگ آلفابت تأسیس شد، مسئولیت نظارت استراتژیک بر فروش و تیم‌های توسعه را برعهده داشت.

اکتبر سال ۲۰۱۵ شرکت توییتر در دوره‌ای حساس کردستانی را به‌عنوان رئیس اجرایی هیئت‌مدیره به همکاری دعوت کرد: این شرکت با کاهش رشد و مشکلات شدید مالی مواجه بود و جک دورسی امید داشت از مهارت‌ها و تجارب پیشین او در گوگل بهره بگیرد.

بیشتر بخوانید

همکاری کردستانی با توییتر به مدت ۷ سال ادامه یافت داشت و اگرچه او ژوئن ۲۰۲۰ از سمت ریاست اجرایی توییتر کناره‌گیری کرد، تا اکتبر ۲۰۲۲ همچنان در هیئت‌مدیره‌ی این شرکت باقی ماند.

آگوست ۲۰۲۴ کردستانی علیه ایلان ماسک و شرکت ایکس کورپ (مالک جدید توییتر) شکایتی تنظیم کرد. او خواستار دریافت ۲۰ میلیون دلار دستمزد پرداخت‌نشده‌ی خود بود که در اصل به‌صورت سهام به او تعلق می‌گرفت و ایکس برخلاف قانون از پرداخت آن امتناع می‌کرد.

نام کردستانی در هیئت‌مدیره‌ی شرکت ودافون (از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۴) و هیئت‌مدیره‌ی شرکت پیرسون (از ۲۰۲۲ تا امروز) نیز دیده می‌شود.

او همچنین به‌عنوان یکی از حامیان کارآفرینان مهاجر و آموزش کودکان شناخته می‌شود و در راستای تعهد خود به مسئولیت‌های اجتماعی یکی از بزرگ‌ترین بنیادهای غیرانتفاعی ایرانی آمریکایی را با نام PARSA Community Foundation بنیان‌گذاری کرده است.

جو کیانی؛ بنیان‌گذار مسیمو

منبع : زومیت

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا