zoomit

اگر جهان درحال چرخش باشد، احتمالاً یکی از پیچیده‌ترین معماهای کیهان‌شناسی حل می‌شود

اگر جهان درحال چرخش باشد، احتمالاً یکی از پیچیده‌ترین معماهای کیهان‌شناسی حل می‌شود

ستاره‌شناسان نرخ انبساط جهان را به چند روش اندازه‌گیری می‌کنند. یکی از این روش‌ها، بررسی ابرنواخترها (مرگ‌های انفجاری ستاره‌های کلان‌جرم) و اندازه‌گیری سرعت دور شدن آن‌ها و روش دیگر، استفاده از تابش زمینه کیهانی یا همان تابشی است که ۳۸۰ هزار سال پس از بیگ‌بنگ به وجود آمد. بااین‌حال، این دو اندازه‌گیری حدود ۱۰٪ با هم اختلاف دارند.

بیشتر بخوانید:

جهان در حال چرخش ایده‌ی جدیدی نیست. کورت گودل، ریاضی‌دان اتریشی این ایده را در مقاله‌ای در سال ۱۹۴۹ در ژورنال Reviews of Modern Physics مطرح کرد. پژوهشگران دیگری مانند استیون هاوکینگ نیز این فرضیه را بررسی کرده‌اند.

در پژوهش جدید، تیم پژوهشی ایده‌ی چرخش جهان را برای حل «تنش هابل» به کار برده‌اند. از آن‌جایی که همه‌ی اجرام آسمانی از سیاره‌ها و ستاره‌ها گرفته تا کهکشان‌ها و سیاه‌چاله‌ها در حال چرخش‌اند، نویسندگان پژوهش پیشنهاد می‌دهند که این رفتار به طور طبیعی می‌تواند به کل جهان نیز تعمیم یابد. ساپودی گفت:

با کمال شگفتی دریافتیم که مدل چرخشی ما این تناقض را حل می‌کند، بدون آنکه با اندازه‌گیری‌های فعلی اخترشناسی در تضاد باشد.

سرعت پیشنهادی در مدل پژوهشگران به قدری آهسته است که تشخیص آن را دشوار می‌سازد، اما بدون نیاز به فیزیک جدید، همچنان می‌تواند بر نرخ انبساط جهان اثر بگذارد. بااین‌حال، این مدل تنها بخشی از فیزیک درگیر در این موضوع را درنظر گرفته است. ساپودی گفت:

ما از فیزیک نیوتنی با ورودی‌هایی از نسبیت عام استفاده کردیم. یک بررسی کامل با نظریه‌ی نسبیت عام مطلوب‌تر خواهد بود.

ساپودی همچنین توضیح داد که در مدل آن‌ها، جهان یکنواخت درنظر گرفته شده و در حین تکامل تغییر چگالی نداشته است. پژوهشگرها قصد دارند در بررسی‌های بعدی مدل چرخشی جهان را با سایر مدل‌های کیهان‌شناسی مقایسه کنند.

مطالعه در ژورنال MNRAS منتشر شده است.

منبع : زومیت

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا