zoomit

سفر حماسی ایگواناها: حل معمای طولانی‌ترین مهاجرت اقیانوسی یک گونه خشکی‌زی

سفر حماسی ایگواناها: حل معمای طولانی‌ترین مهاجرت اقیانوسی یک گونه خشکی‌زی

ایگواناهای سبزرنگی که در فیجی زندگی می‌کنند، تنها ایگواناهایی هستند که خارج از نیم‌کره غربی زندگی می‌کنند و دانشمندان برای مدت‌ها نمی‌دانستند ایگواناها چطور به فیجی رسیده‌اند.

مطالعه‌ی جدیدی که نتایج آن در مجله‌ی PNAS منتشر شده است، با بررسی DNA ایگواناهای فیجی نشان داده که آن‌ها ازنظر ژنتیکی به ایگواناهای نیم‌کره غربی شباهت دارند. براین‌اساس، ایگواناهای فیجی احتمالاً حدود ۳۴ میلیون سال پیش احتمالاً ازطریق تکه‌های گیاهان شناور روی اقیانوس مستقیماً از سواحل غربی ایالات متحده به فیجی رسیدند.

بیشتر بخوانید

جیمی مک‌گایر، استاد زیست‌شناسی دانشگاه کالیفرنیا برکلی و یکی از نویسندگان مطالعه می‌گوید این فرضیه که ایگواناها مستقیماً از آمریکای شمالی به فیجی رسیده‌اند، خیلی عجیب و غیرقابل باور به‌نظر می‌رسد. او می‌گوید فرضیات دیگری که می‌گویند ایگواناها از خشکی‌های نزدیک فیجی به آنجا مهاجرت کرده‌اند، با این زمان‌بندی جور درنمی‌آیند که ایگواناها حدود ۳۴ میلیون سال پیش به فیجی رسیدند.

قبلاً برخی زیست‌شناسان معتقد بودند مارمولک‌های فیجی (که شامل جنس تاج‌کوتاه‌ها می‌شوند) از خانواده منقرض‌شده‌ای از ایگواناها تکامل یافته‌اند که زمانی در اقیانوس آرام زندگی می‌کردند. برخی دانشمندان معتقد بودند شاید مارمولک‌های فیجی مسافتی کوتاه‌تر را طی کرده‌اند؛ به این صورت که ابتدا از آمریکای جنوبی حرکت کرده و ازطریق جنوبگان یا استرالیا به اقیانوس آرام رسیده‌اند، نه اینکه مستقیماً از آمریکای شمالی به فیجی آمده باشند. اما ایده‌های پیشین مبتنی‌بر تحلیل‌های ژنتیکی قدیمی بود که نتوانسته بودند ارتباط ژنتیکی نزدیک میان ایگواناهای فیجی و ایگواناهای دیگر را اثبات کنند.

منبع : زومیت

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا