استفاده از تلفن همراه در توالت ممکن است خطر ابتلا به بواسیر را افزایش دهد

استفاده از تلفن همراه در توالت ممکن است خطر ابتلا به بواسیر را افزایش دهد
بسیاری از مردم عادت دارند هنگام رفتن به دستشویی مطالعه کنند، اما امروزه تلفنهای هوشمند بهدلیل جذابیت زیادشان باعث میشوند افراد بیش از حد معمول در دستشویی بمانند و این نشستن طولانیمدت میتواند برای سلامتی مضر باشد.
مطالعهی جدیدی نشان داده است کسانی که در توالت با گوشی کار میکنند، نسبت به دیگران ۴۶ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به بواسیر قرار دارند؛ یک بیماری که در آن رگهای انتهایی راستروده یا مقعد متورم میشوند و تصور میشود علت آن وارد آمدن فشار بیش از حد در هنگام دفع است.
عواملـی مانند سن، جنسیت، شاخص توده بدنی، میزان فعالیت بدنی یا مقدار مصرف فیبر غذایی شرکتکنندگان، تأثیری بر نتایج پژوهش نداشتند.
پژوهش که بهتازگی در کنفرانس هفته بیماریهای گوارشی در سندیگو کالیفرنیا ارائه شد، روی ۱۲۵ شرکتکننده که تحت کولونوسکوپی قرار داشتند، انجام گرفت. بیش از ۴۰ درصد از این افراد دچار بواسیر بودند و ۹۳ درصد گزارش کردند حداقل یکبار در هفته هنگام استفاده از توالت، از تلفن همراه استفاده میکنند.
حدود نیمی از گروه اعلام کردند که هنگام استفاده از توالت اخبار میخوانند، حدود ۴۴ درصد از شبکههای اجتماعی استفاده میکردند و حدود ۳۰ درصد نیز در این مدت به ارسال ایمیل یا پیامک مشغول بودند. برخی از پاسخدهندگان اعلام کردند که هر بار بیش از ۶ دقیقه در دستشویی میمانند و بسیاری نیز اعتقاد داشتند استفاده از تلفن همراه باعث میشود مدت بیشتری در توالت بمانند.
مطالعهی کوچکی مانند پژوهش اخیر، فقط قادر است ارتباطها و عوامل خطر محتمل را نشان دهد. برای اثبات این موضوع که آیا مطالعه یا استفاده از تلفن همراه در دستشویی بهطور مستقیم فرد را درمعرض ابتلا به بواسیر قرار میدهد یا خیر، به تحقیقات بیشتر نیاز است.
بیشتر بخوانید
در ایالات متحده، سالانه نزدیک به چهار میلیون مراجعه به پزشک و بخش اورژانس به دلیل بواسیر انجام میشود. بااینحال، این بیماری هنوز بهخوبی شناخته نشده و آمار دقیقی از آن وجود ندارد. تا به امروز، تنها فرضیات و نظریههایی درباره علت وقوع آن مطرح شده است. تنها بررسی ملی در زمینه بواسیر در ایالات متحده در سال ۱۹۸۹ انجام شد و از آن زمان تاکنون دادههای جدیدی در این سطح در دسترس نیست.
همورویید شامل دستههایی از رگهای خونی، عضلات صاف و بافت همبند در ناحیه پایین و اطراف راستروده است. این بالشتکها در همه افراد وجود دارند و تصور میشود به تسهیل فرآیند دفع کمک میکنند. زمانی که این بافتها متورم یا دچار خونریزی شوند، بهطور عامیانه به آنها بواسیر یا همورویید گفته میشود.
نشستن زیاد روی توالت باعث ضعف و گشاد شدن رگهای خونی در ناحیه مقعد و راستروده میشود
گرچه احتمالا عوامل متعددی در بروز بواسیر نقش دارند، دانشمندان عمدتا معتقدند فشار زیاد هنگام دفع، طولانی شدن مدت زمان دفع یا اجابت مزاج مکرر از عوامل اصلی ایجاد آن هستند.
برخی مطالعات نشان میدهند نشستن طولانیمدت میتواند یکی از عوامل موثر ابتلا به بواسیر باشد، احتمالاً به این دلیل که نشستن زیاد روی توالت باعث ضعف و گشاد شدن رگهای خونی در ناحیه مقعد و راستروده میشود. درنتیجه، برخی پزشکان توصیه میکنند زمان نشستن روی توالت بیش از ۱۰ دقیقه نباشد، درحالیکه برخی دیگر از متخصصان زمان مجاز را حداکثر ۳ دقیقه میدانند.
توصیه اخیر برپایهی مطالعهای صورت گرفته است که روی ۱۰۰ فرد مبتلا به بواسیر انجام شد. نتایج این مطالعه نشان داده بود کسانی که دچار بواسیر هستند، نسبت به افرادی با سن و جنسیت مشابه که به بواسیر مبتلا نیستند، بیشتر در دستشویی مشغول مطالعه بودهاند.
مطالعه در دستشویی پدیدهی جدیدی نیست. گفته میشود در گذشته، افراد به دلیل محدودیت امکانات، از روزنامهها برای پاککردن خود استفاده میکردند. اما تلفنهای همراه به شکلی بسیار قدرتمندتر توجه ما را به خود جلب میکنند و ممکن است استفاده از آنها در دستشویی باعث شود حواسمان از آنچه آنجا درحال انجامش هستیم، پرت شود.
با درنظر گرفتن این خطر احتمالی (نشستن طولانی و استفاده از گوشی در دستشویی)، برخی کارشناسان سلامت هشدار میدهند استفاده از گوشی در توالت میتواند بهداشت فردی در این موقعیت را به خطر بیندازد.
تا وقتی تحقیقات بیشتری انجام شود و اطلاعات دقیقتری به دست بیاید، بهتر است زمان حضور در دستشویی را کوتاه نگه داریم. اولویت اصلی در دستشویی باید دفع باشد و نه استفاده یا گشتوگذار در تلفن همراه.
منبع : زومیت