ادعای جنجالی: هوش مصنوعی در تشخیص بیماریها از پزشکها بهتر است

ادعای جنجالی: هوش مصنوعی در تشخیص بیماریها از پزشکها بهتر است
براساس اعلام مایکروسافت، واحد هوش مصنوعی این شرکت تحت هدایت مصطفی سلیمان سیستمی را توسعه داده است که در تشخیص بیماریهای پیچیده از پزشکهای انسانی بهتر و دقیقتر عمل میکند.
مایکروسافت میگوید زمانی که سیستم مبتنیبر هوش مصنوعی جدیدشان را با مدل پیشرفتهی o3 شرکت OpenAI ترکیب کردند، ۸ مورد از ۱۰ مسئلهی پزشکی چالشی بهدرستی تشخیص داده و حل شدند. این مقدار برای پزشکهای واقعی که به همکاران، کتابهای مرجع و چتباتها دسترسی نداشتند به ۲ از ۱۰ رسید.
مایکروسافت میگوید سیستم جدیدش گزینهای ارزانتر از پزشکهای واقعی محسوب میشود؛ اما جایگزین آنها نخواهد شد و نقش مکمل را بازی میکند. ردموندیهای اعتقاد دارند که وظیفهی پزشکان فراتر از تشخیص بیماریها است و باید در موقعیتهای حساس تصمیمگیری و با خانوادهی بیماران رابطه برقرار کنند.
هوش مصنوعی جدید مایکروسافت میتواند در آزمون مجوز پزشکی ایالات متحده (USMLE) نمرات بسیار بالایی بهدست بیاورد، اما این آزمونها بهجای درک عمیق، بیشتر روی حفظ کردن موضوعات تاکید دارند؛ پس شاید معیار خوبی برای سنجش تواناییهای هوش مصنوعی نباشند و چنین سیستمهایی را بیشازحد خوب توصیف کنند.
مایکروسافت در ادامه اعلام کرد که درحال توسعهی سیستمی هستند که مانند یک پزشک واقعی بهصورت قدمبهقدم و با درخواست مواردی مانند آزمایش و عکس، بیماری را تشخیص میدهد. بهعنوان مثال، شاید برای تشخیص ذاتالریه ابتدا از فرد درخواست شود تا آزمایش خون و عکس قفسهی سینهاش را ارسال کند.
مایکروسافت برای سیستم هوش مصنوعی جدید خود از ژورنال پزشکی نیوانگلند (NEJM) بهره میبرد. تیم مصطفی سلیمان برای سنجش عملکرد نهایی سیستم، بیشاز ۳۰۰ مورد از این مطالعات را به «چالشهای موردی تعاملی» تبدیل کرد.
مقالههای مرتبط
در طی عملیات جدید مایکروسافت، از مدلهای هوش مصنوعی مختلفی نظیر ChatGPT و Anthropic و Grok و Gemini و متا استفاده شده است. ردموندیهای در نهایت یک عامل بهنام Diagnostic orchestrator توسعه دادند که وظیفه دارد تا با هر یک از مدلهای گفتهشده همکاری کند. در واقع، این عامل هماهنگکننده مثل یک هیئت چندنفرهی پزشکی عمل میکند تا در نهایت به تشخیص نهایی برسد.
مایکروسافت اعتراف کرد که سیستم مبتنیبر هوش مصنوعی جدیدش هنوز آمادهی استفادهی کلینیکی نیست و مراحلی برای آزمایش بیشتر قابلیتها وجود دارد.
منبع : زومیت