zoomit

احیای صنعت هسته‌ای؛ دونالد ترامپ فرمان ساخت نیروگاه‌های اتمی جدید را صادر کرد

احیای صنعت هسته‌ای؛ دونالد ترامپ فرمان ساخت نیروگاه‌های اتمی جدید را صادر کرد

دونالد ترامپ روز جمعه مجموعه‌ای از فرمان‌های اجرایی را امضا کرد که هدف آن ترویج «انرژی هسته‌ای» ازطریق ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای در ایالات متحده ازجمله، نسل جدیدی از رآکتورهای کوچک اما هنوز اثبات‌نشده است که نوید احداث سریع‌تر را می‌دهند. وی اعلام کرد این راکتورها نیازهای برق مراکز داده مربوط به هوش مصنوعی و سایر صنایع نوظهور را تامین خواهند کرد.

فرمان‌های اجرایی جمعه تازه‌ترین گام رئیس‌جمهور در جهت تغییر سیاست‌های تامین برق در ایالات متحده محسوب می‌شوند. ترامپ در نخستین روز تصدی سمت خود، وضعیت اضطراری ملی در حوزه انرژی را اعلام کرد و دست به لغو ممنوعیت ساخت پایانه‌های جدید صادرات گاز طبیعی زد که توسط جو بایدن اعمال شده بود. او همچنین سیاست‌های توسعه حفاری نفت و گاز در آلاسکا را گسترش داد.

نیروگاه‌های هسته‌ای برخلاف صنایع نفت و گاز، فاقد انتشار گازهای کربنی هستند، اما تولید پسماندهای رادیواکتیو از چالش‌های اساسی آن به‌شمار می‌آید و ایالات متحده درحال‌حاضر تاسیسات دائمی برای نگهداری این پسماندها ندارد. علاوه‌بر‌این، برخی سازمان‌های محیط‌زیستی نگرانی‌هایی را درخصوص ایمنی رآکتورها و زنجیره تأمین مواد آن‌ها ابراز کرده‌اند.

به گزارش گاردین، دونالد ترامپ چهار فرمان اجرایی امضا کرد که هدف آن‌ها تسریع در روند تصویب رآکتورهای هسته‌ای برای کاربردهای دفاعی و هوش مصنوعی، اصلاح کمیسیون تنظیم مقررات هسته‌ای با هدف چهار برابرکردن ظرفیت تولید برق طی ۲۵ سال آینده (از نزدیک به صد گیگاوات ظرفیت کنونی به ۴۰۰ گیگاوات تا سال ۲۰۵۰)، بازسازی فرآیندهای نظارتی به منظور بهره‌برداری از سه رآکتور آزمایشی تا ۴ ژوئیه ۲۰۲۶ و افزایش سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های صنعتی این فناوری است.

داگ برگم، وزیر کشور ایالات متحده در مراسم امضای فرمان‌ها توسط دونالد ترامپ در دفتر بیضی‌ کاخ سفید، این فرمان‌ها را نقطه عطفی دانست که بیش از ۵۰ سال محدودیت‌ها و مقررات سخت‌گیرانه در صنعت هسته‌ای را به پایان می‌رساند و اجازه می‌دهد این صنعت با قوانین ساده‌تر و تسهیل‌شده پیشرفت کند.  او افزود ترامپ متعهد شده در حوزه انرژی تسلط پیدا کند و بخشی از این تسلط، تضمین تامین برق کافی برای پیروزی در رقابت هوش مصنوعی با چین است.

بیشتر بخوانید

حوادث برجسته در نیروگاه‌های هسته‌ای داخل و خارج از ایالات متحده در دهه‌های گذشته موجب افزایش مخالفت عمومی با انرژی هسته‌ای شده بود، اما ترامپ این فناوری را بسیار ایمن توصیف می‌کند.

با‌این‌حال، تلاش‌های «وزارت کارآمدی دولت» برای کاهش نیروی کار فدرال ازجمله اخراج موقت برخی کارکنان سازمان امنیت هسته‌ای ملی که مسئولیت نظارت بر زرادخانه هسته‌ای ایالات متحده را برعهده دارد، باعث بروز آشفتگی شده است. همچنین نگرانی‌هایی وجود دارد که این اقدامات ممکن است عملیات پاکسازی طولانی‌مدت پسماندهای هسته‌ای در ایالت واشنگتن را مختل کند.

در کنگره، متحدان جمهوری‌خواه ترامپ گام‌هایی را برای اجرای سیاست‌های انرژی وی و لغو سیاست‌های بایدن برداشته‌اند. مجلس نمایندگان هفته‌ی گذشته یک لایحه بزرگ مالیاتی و هزینه‌ای را تصویب کرد که قوانین مربوط به مشوق‌های مالیاتی بایدن برای نیروگاه‌های انرژی تجدیدپذیر را تغییر می‌دهد. براساس این قانون، مشوق‌ها فقط به پروژه‌هایی تعلق می‌گیرد که ساخت آن‌ها ظرف ۶۰ روز پس از تصویب قانون شروع شود و تا سال ۲۰۲۸ تکمیل شوند.

برای نیروگاه‌های هسته‌ای، الزام کمتری نسبت به سایر پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر وجود دارد؛ یعنی کافی است ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای تا سال ۲۰۲۸ شروع شده باشد، بدون اینکه نیاز باشد حتما تا آن زمان به پایان برسند.

منبع : زومیت

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا