zoomit

آمریکا شمشیر را از رو بست: وضع تعرفه تا سقف ۳۵۲۱ درصد برای پنل‌های خورشیدی وارداتی

آمریکا شمشیر را از رو بست: وضع تعرفه تا سقف ۳۵۲۱ درصد برای پنل‌های خورشیدی وارداتی

وزارت بازرگانی ایالات متحده آمریکا بعد از تحقیقی که یک سال پیش شروع شد، تعرفه‌های جدیدی را بر کالاهای وارداتی از کشورهای کامبوج، تایلند، مالزی و ویتنام اعمال کرده است. این بررسی‌ها در واکنش به این موضوع انجام شد که تولیدکنندگان آمریکایی پنل‌های خورشیدی از ورود کالاهای ارزان‌قیمت و یارانه‌ای از سوی شرکت‌های چینی به بازار شکایت داشتند.

به گزارش گاردین، محصولات وارداتی از کامبوج بالاترین تعرفه‌ها، به میزان ۳۵۲۱ درصد، را خواهند داشت؛ زیرا شرکت‌های این کشور با تحقیقات آمریکا همکاری نکردند. محصولات تولیدشده در مالزی توسط سازنده چینی جینکو سولار با تعرفه‌ای کمی بیشتر از ۴۱ درصد مواجه خواهند شد؛ محصولات رقیب آن‌ها، ترینا سولار از تایلند با تعرفه‌ای ۳۷۵ درصد روبرو خواهند بود. کمیسیون تجارت بین‌المللی، قرار است در ماه ژوئن تصمیم نهایی خود را درباره تعرفه‌ها اتخاذ کند.

سال گذشته، شرکت کره‌ای هانوا کیو سلز، شرکت فرست سولار در آریزونا و چندین تولیدکننده کوچک پنل خورشیدی در آمریکا شکایتی را مطرح کردند. آن‌ها شرکت‌های چینی را که در کشورهای مالزی، کامبوج، تایلند و ویتنام کارخانه دارند، متهم کردند که به دلیل یارانه‌های دولتی ناعادلانه، پنل‌های خورشیدی را با قیمتی کمتر از هزینه تولید خود به بازار می‌فرستند.

تولیدکنندگان آمریکایی پنل‌های خورشیدی از ورود کالاهای ارزان‌قیمت و یارانه‌ای از سوی شرکت‌های چینی به بازار شکایت داشتند

منتقدان معتقدند وضع تعرفه‌ها به تولیدکنندگان پنل‌های خورشیدی در ایالات متحده آسیب خواهد زد؛ چراکه این تعرفه‌ها باعث افزایش قیمت سلول‌های خورشیدی وارداتی می‌شود. این سلول‌ها در کارخانه‌های آمریکایی به پنل‌های خورشیدی تبدیل می‌شوند، بنابراین افزایش قیمت این سلول‌ها، هزینه تولید پنل‌های خورشیدی در آمریکا را بالا می‌برد.

قرار است روزهای پنج‌شنبه و جمعه در لندن نشستی با حضور ۶۰ کشور برگزار ‌شود و بایرول فاتح، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی به همراه اد میلیبند، وزیر انرژی بریتانیا، این نشست را برگزار می‌کنند.

نشست آینده با حضور وزیرانی از کشورهای ایالات متحده، ژاپن، فرانسه، آلمان و هند و همچنین کشورهای تولیدکننده نفت مانند عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی، به همراه مدیران شرکت‌های بزرگ نفت و گاز و شرکت‌های انرژی تجدیدپذیر برگزار خواهد شد. اما روسیه از این نشست کنار گذاشته شده است و  چین به دلیل تداخل در برنامه‌هایش نمی‌تواند شرکت کند.

حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ باعث شد کشورهای مختلف تحریم‌هایی علیه روسیه وضع کنند. همچنین، گاز روسیه از اروپا قطع شد و قیمت انرژی به شدت افزایش یافت. در همین شرایط، کشورها به سرعت به دنبال پیداکردن منابع انرژی جایگزین رفتند تا از مشکلات ناشی از این بحران جلوگیری کنند.

بایرول معتقد است که کشورها هنوز از بحران انرژی ناشی از جنگ اوکراین درس‌های لازم را نگرفته‌اند. او می‌گوید برای امنیت انرژی، باید منابع تأمین انرژی متنوع باشند تا به یک منبع وابسته نباشیم، پیش‌بینی‌پذیری سیاسی کافی وجود داشته باشد تا شرکت‌ها بتوانند برای مدت طولانی سرمایه‌گذاری کنند و کشورها باید در زمینه انرژی با یکدیگر همکاری کنند تا بحران‌ها را بهتر مدیریت کنند.

بیشتر بخوانید

اروپا هنوز به شدت به واردات گاز وابسته است و بازار انرژی نوسانات زیادی دارد. این نوسانات به دلیل تغییرات در یارانه‌ها و قوانین انرژی و همچنین جنگ تجاری است که دونالد ترامپ با اعلام مکرر تعرفه‌ها شروع کرد.  به‌گفته‌ی بایرول، به دلیل این بی‌ثباتی، پیش‌بینی و برنامه‌ریزی برای تقاضا در بازار نفت و گاز دشوار خواهد بود.

بایرول می‌گوید خطراتی که تأمین انرژی را تهدید می‌کنند، درحال افزایش هستند. این خطرات شامل جنگ‌ها در اوکراین و غزه، بحران تغییرات اقلیمی، حملات به کابل‌های زیر دریایی و حملات سایبری است. او تأکید کرده که علاوه بر خطرات قدیمی، خطرات جدید هم وجود دارند و باید بیشتر در بحث‌های بین‌المللی مورد توجه قرار گیرند.

چینی‌ها برای حضور در نشست دعوت شده بودند، اما به دلیل تداخل برنامه‌ها نتوانستند شرکت کنند. بایرول امیدوار بود همه کشورهای مهم در جلسه حضور داشته باشند، اما کشورهای حاضر در نشست، سه‌چهارم از تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل می‌دهند که به نظر او چندان هم بد نیست.

منبع : زومیت

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا