آمریکا تحریم صنعت تراشه چین را سختتر کرد
آمریکا تحریم صنعت تراشه چین را سختتر کرد
دولت ایالات متحده قصد دارد مقررات سختگیرانهتری را برای ارسال تراشههای پیشرفتهی ساخت شرکتهایی مانند TSMC ،GlobalFoundries، اینتل و سامسونگ فاندری به چین تعیین کند.
طبق گزارش بلومبرگ، اصطلاح «پیشرفته» به پردازندههایی اشاره دارد که با فناوریهای فرآیند ۱۴ یا ۱۶ نانومتر یا پیشرفتهتر و بیش از ۳۰ میلیارد ترانزیستور تولید شدهاند. اما استثنائاتی نیز وجود خواهد داشت.
تراشهسازان آمریکایی، تایوانی یا کشورهای همپیمان باید برای صادرات محصولات خود به «مشتریان مجاز چینی»، از وزارت بازرگانی ایالات متحده مجوز دریافت کنند. تراشههایی که کمتر از ۳۰ میلیارد ترانزیستور دارند و شرکت معتبری پکیجینگ آنها را انجام داده باشد، بهعنوان پیشرفته طبقهبندی نخواهند شد و تحت محدودیتهای جدید قرار نخواهند گرفت.
تقریباً همهی تراشههای جدید به ترانزیستورهای FinFET و به فرآیند ساخت کوچکتر از ۱۴ نانومتر وابسته هستند. بااینحال، از آنجا که بیشتر پردازندههای مصرفی بهجز پردازندههای گرافیکی، کمتر از ۳۰ میلیارد ترانزیستور دارند و پکیجینگ آنها توسط شرکتهای شناختهشده انجام شده است، تحت کنترلهای صادراتی ایالات متحده قرار نخواهند گرفت.
شرکتهایی مانند AMD، اپل، اینتل، مدیاتک و Silicon Motion که در آمریکا یا تایوان مستقر هستند، بهاحتمال زیاد مجوزهای صادراتی وزارت بازرگانی ایالات متحده را دریافت خواهند کرد؛ حتی اگر پردازندههای آنها به بیش از ۳۰ میلیارد ترانزیستور برسند. این موضوع بهزودی اتفاق خواهد افتاد، زیرا اکنون پردازندهی مک بوک M4 اپل به ۲۸ میلیارد ترانزیستور رسیده است.
مقالههای مرتبط
قوانین سختگیرانهی آمریکا عمدتا بر پردازندههای گرافیکی انویدیا و AMD تأثیر میگذارد و آنها را مجبور میکند که برای فروش محصول به مشتری چینی، حتی اگر آن GPU قبلاً بدون محدودیت در نظر گرفته میشد، درخواست مجوز صادرات ارائه دهند. این موضوع میتواند تأثیر قابل توجهی بر انویدیا داشته باشد.
هدف دولت ایالات متحده این است که ارسال پردازندههای گرافیکی با قابلیتهای AI پیشرفته به چین، ایران و روسیه کنترل شود. مقامات آمریکایی بهدنبال مسدودکردن راههای دور زدن تحریمها هستند تا از دسترسی نهادهایی که در لیست سیاه قرار دارند، از طریق شرکتهای واسط به GPU با قابلیتهای AI پیشرفته جلوگیری کند.
منبع : زومیت