zoomit

آغاز دوران جدید انرژی با ترامپ؛ پایان حمایت از خودروهای برقی

آغاز دوران جدید انرژی با ترامپ؛ پایان حمایت از خودروهای برقی

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در نخستین روز بازگشت خود به قدرت، وضعیت اضطرار ملی انرژی اعلام کرد؛ اقدامی که بخشی از برنامه‌ی دولت او برای افزایش تولید داخلی انرژی است. این دستور اجرایی بر بهره‌برداری از منابع آلاسکا و پایان‌دادن به «الزام استفاده از خودرو های برقی» صادر می‌شود.

به گزارش CBS News، یکی از مقام‌های دولت ترامپ گفت: «در چهارچوب دستور اجرایی آزادسازی انرژی آمریکا، رئیس‌جمهور به الزام استفاده از خودروهای برقی پایان خواهد داد.» او اضافه کرد: «باید بگویم که او به تلاش‌ها برای محدود‌کردن انتخاب مصرف‌کنندگان در وسایلی که هر روز استفاده می‌کنند، پایان خواهد داد؛ چه دوش حمام باشد، چه اجاق‌های گازی، چه ماشین‌های ظرف‌شویی و… .»

دولت ترامپ قصد دارد تولید داخلی نفت و گاز را افزایش دهد تا قیمت‌ها برای مصرف‌کنندگان آمریکایی کاهش یابد. به گفته‌ی یکی از مقام‌های دولت ترامپ، قیمت انرژی بر تمام بخش‌های اقتصاد تأثیر می‌گذارد؛ از قیمت‌هایی که مردم در پمپ‌بنزین پرداخت می‌کنند تا هزینه کالاهایی که برای تولید آن‌ها از سوخت‌های فسیلی استفاده می‌شود.

تحت عنوان Unleashing American Energy، ترامپ هدف خود را این‌گونه بیان می‌کند:

  • حذف الزام خودروهای برقی و ترویج حق انتخاب واقعی برای مصرف‌کنندگان از طریق رفع موانع قانونی دسترسی به وسایل نقلیه‌ی موتوری که برای رشد اقتصادی و نوآوری ضروری هستند.
  • تضمین یک فضای قانونی باز و برابر برای انتخاب مصرف‌کننده در زمینه‌ی وسایل نقلیه.
  • پایان‌دادن [در صورت لزوم] به معافیت‌های انتشار آلایندگی در سطح ایالت‌ها که به محدودکردن فروش خودروهای بنزینی کمک می‌کنند.
  • بررسی و در صورت لزوم، حذف یارانه‌های ناعادلانه و سایر مداخلات دولتی در بازار که به نفع خودروهای برقی و به ضرر سایر فناوری‌ها تمام می‌شوند. این مداخلات، با افزایش مصنوعی قیمت سایر انواع وسایل نقلیه، عملاً نوعی «الزام» یا «اجبار غیرمستقیم» به خرید خودروهای برقی را برای افراد، کسب‌وکارها و نهادهای دولتی ایجاد می‌کنند.

ترامپ می‌گوید به رؤسای آژانس‌های خود دستور داده است مقرراتی را که «باری بی‌جهت» بر «حق انتخاب خودرو از سوی مصرف‌کننده» تحمیل می‌کنند، شناسایی کنند که احتمالاً اشاره‌ای به استانداردهای انتشار آلایندگی دارد.

با کاهش استانداردهای انتشار گازهای خروجی از اگزوز، ترامپ عملاً به خودروسازان اجازه می‌دهد تا خودروهای آلاینده‌تری تولید کنند. در دوره‌ی اول ریاست‌جمهوری، ترامپ به آژانس حفاظت از محیط زیست دستور داد تا استانداردهای انتشار گازها را که از سوی دولت باراک اوباما وضع شده بود، تضعیف کند.

ادعا می‌شود وضعیت اضطراری ملی انرژی «اختیارات قانونی متعددی» را ایجاد خواهد کرد که به ایالات متحده امکان می‌دهد تا منابع طبیعی بیشتری تولید و مشاغل و رفاه اقتصادی ایجاد و امنیت ملی را تقویت کند.

ترامپ که مدت‌ها است با انرژی‌های پاک و یارانه‌های خودروهای برقی مخالفت کرده، می‌گوید که ایالات متحده باید تولید نفت و گاز سنتی را افزایش دهد تا قیمت انرژی برای مردم آمریکا کاهش یابد.

به‌گفته‌ی ترامپ: «بحران تورم به‌دلیل هزینه‌های هنگفت و افزایش قیمت انرژی ایجاد شد. به همین دلیل، امروز وضعیت اضطراری ملی انرژی را اعلام خواهم کرد. ما بی‌وقفه حفاری خواهیم کرد.»

تولید نفت خام آمریکا در سال گذشته به رکوردی بی‌سابقه رسید؛ حتی در‌حالی‌که دولت جو بایدن میلیاردها دلار برای تشویق به حرکت به‌سمت انرژی پاک از‌طریق اعتبارهای مالیاتی برای خودروهای برقی و بهبودهای خانگی به‌منظور کاهش مصرف انرژی اختصاص داده بود.

با دستور اجرایی جدید، ترامپ عملاً به خودروسازان اجازه می‌دهد تا خودروهای آلاینده‌تری تولید کنند

صنعت خودروسازی تاکنون میلیاردها دلار برای توسعه‌ی خودروهای برقی هزینه کرده و احتمالاً به این روند ادامه خواهد داد. فروش خودروهای برقی در چند سال گذشته کاهش یافته است؛ اما خودروهای برقی همچنان در میان خریداران محبوب هستند.

در سال ۲۰۲۴، آمریکایی‌ها ۱٫۳ میلیون خودرو برقی خریداری کردند که نسبت به سال قبل ۷٫۳ درصد افزایش داشته است. سهم بازار خودروهای برقی ۸٫۱ درصد از فروش خودروهای سواری و کامیون‌های سبک آمریکا بود که ۰٫۳ درصد افزایش نشان می‌دهد.

مقاله‌های مرتبط

طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده، این کشور در اکتبر ۲۰۲۴ (مهر و آبان ۱۴۰۳) بیش از ۱۳٫۴ میلیون بشکه نفت در روز تولید کرده که حدود ۱۷ درصد بیشتر از زمانی بود که ترامپ در سال ۲۰۲۱ دوره‌ی اول خود را به پایان رساند. این عدد بیشترین میزان تولید ماهانه‌ی ‌نفت خام آمریکا از سال ۱۹۲۰ تاکنون است.

نايگل گرین، مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی deVere Group گفت: «شرکت‌هایی که درزمینه‌ی اکتشاف و استخراج و زیرساخت‌های نفت و گاز فعالیت می‌کنند، از کاهش موانع قانونی و افزایش سرمایه‌گذاری در تولید داخلی سود خواهند برد. سهام غول‌های انرژی ایالات متحده و شرکت‌های رده‌ی میانی احتمالاً در مسیر رشد چشمگیری قرار دارند؛ زیرا بازارها افزایش تولید و سودآوری را مدنظر قرار می‌دهند. قیمت جهانی نفت که پیش‌تر نیز به تحولات ژئوپلیتیکی حساس بود، شاید شاهد تغییرات شدیدی باشد.»

منبع : زومیت

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا