آذریجهرمی: نشت اطلاعات سرداران نظامی نتیجه اقدامات بانک مرکزی بود

آذریجهرمی: نشت اطلاعات سرداران نظامی نتیجه اقدامات بانک مرکزی بود
در روزهای گذشته بخشی از ویدئوی نشست «پازل حکمرانی؛ قطعات گمشده» که با حضور وزیر اقتصاد دولت سیزدهم و وزیر ارتباطات دوازدهم برگزار شده بود در شبکههای مجازی بارها بازنشر شد. در این ویدئو محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات دولت دوازدهم به اقدامات اسرائیل برای شناسایی چهرههای نظامی و نفوذ اطلاعاتی آن اشاره و از مدل تجمیعشده اطلاعاتی که در ساختارهای مختلف کشور (از جمله بانکی، امنیتی، مخابراتی) پیاده شده، انتقاد میکند.
آذری جهرمی روز یکشنبه، بیست و دوم تیرماه در این برنامه در اندیشکده حکمرانی شریف گفت: «این که موقعیت یک سردار نظامی عزیز ما لو رفته و به شهادت رسیده خیلی پیچیده نیست. ما با یک ساختار نظامی منظم روبرو هستیم. این فرد در بخشی از زندگیاش حقوق دریافت میکند. حقوقش را در حساب بانکی او واریز میکنند. در ساختار بانکی شماره موبایل و همچنین کد پستی و اطلاعات به حساب بانکی فرد متصل است. ضمن این که خود دادههای دیجیتالی که موبایل فرد تولید میکند بسیاری از رفتارهای او را پوشش میدهد.»
جهرمی با اشاره به این که دسترسی به دادههای بانکی یا اپراتورها خیلی از اطلاعات کاربران را روشن میکند، علت نفوذ را تجمیع اطلاعات دانست.
با این تجمیع اطلاعاتی کار دشمن را برای خودمان راحت کردهایم
او افزود: «ما با مدل تجمیعشده در نظام حکمرانی با مسئله برخورد کردیم. خواستیم جلوی یک کلاهبرداری را بگیریم، برای مثال مقابل حسابهایی که فرار مالیاتی دارند بایستیم، اینطور مدل را پیادهسازی کردیم. بله جلوی این کلاهبرداری را باید گرفت اما روشهای دیگری هم برای آن وجود دارد. با این تجمیع اطلاعاتی کار دشمن را برای خودمان راحت کردهایم.»
جهرمی گفت: «امروز کاسه چه کنم چه کنم دست خودمان گرفتیم که نفوذ اطلاعاتی کار چه کسی بود؟ وقتی این اطلاعات نقاط مختلفی در دسترس است شما نمیدانید از کجا نشت کرده. اطلاعات در نقطههای زیادی وجود دارد. از طرف دیگر تناسب مسئولیتها هم درست نیست. نمیدانی از سیستم امنیتی بیرون رفته یا از سیستم اپراتور؟ از سیستم اقتصادی بیرون رفته یا از بانک مرکزی؟ از کجا این اطلاعات به بیرون درز کرده است. هر نقطه از اینها امروز میتواند این نفوذ را ایجاد کند.»
به خاطر نفع اقتصادی تمرکز اطلاعاتی درست کردند
او با اشاره به خطر تجمیع اطلاعات افراد در بانک مرکزی افزود: «امروز نظام پرداخت کشور وابسته به بانک مرکزی است. حالا امروز بانک مرکزی را نزدند. بانک سپه یا پاسارگاد را زدند. اگر بانک مرکزی دچار اختلال شده بود باید چه اقدامی میکردیم؟ بانک مرکزی میخواهد نظام حکمرانی داشته باشد که یک ماموریت حاکمیتی انجام دهد. چه لزومی به تمرکز در این نهاد وجود دارد.»
آذری جهرمی تاکید کرد: «این کار تمرکز انحصارهای اقتصادی ایجاد کرده، نفع اقتصادی دارد، نمیگذارد این انحصار از بین برود. اسمش حکمرانی است، باید باشد چون ماموریتهای حکمرانی دارد و ذینفعانی هم دارد که آنها قائل به این انحصار هستند».
منبع : زومیت