آثار باستانی ۵هزار ساله در عراق، از فروپاشی یکی از اولین دولتهای جهان حکایت میکند
آثار باستانی ۵هزار ساله در عراق، از فروپاشی یکی از اولین دولتهای جهان حکایت میکند
سوزان پولاک، باستانشناس دانشگاه آزاد برلین و کارشناس تکامل دولتهای اولیه در بینالنهرین که در مطالعه جدید حضور نداشت، میگوید احتمالا در هر زمان صدها نفر در شاخی کورا جمع میشدند تا کار کنند. کاوشهای دیگر نشان میدهند که در این زمان، سکونتگاههای کوچک زیادی در منطقه وجود داشت. این موضوع نشان میدهد مردم به مکانهای متمرکز نقلمکان نکرده بودند و روند شهرنشینی نتیجه نداده بود. برای تعیین اینکه آیا این رخداد، نشاندهنده نپذیرفتن حکومت متمرکز بوده یا دلیل دیگری برای کاهش جمعیت در سکونتگاه بزرگتر وجود داشته، تحقیقات بیشتری لازم است.
بیشتر بخوانید
گلن شوارتز، باستانشناس دانشگاه جانز هاپکینز که در مطالعهی جدید مشارکت نداشته است، میگوید به علت محدودیت کاوشها در شاخی کورا، نمیتوان با اطمینان گفت که آیا حفاریها آثار سیستمی سازمانیافته یا سلسلهمراتب را آشکار کردهاند یا نه.
کاسههای خاصی که در شاخی کورا پیدا شده، در محوطههای باستانی دیگری در بینالنهرین نیز کشف شدهاند و بهگفتهی شوارتز، آنها مانند فنجانهای یک بار مصرف ارزان آن دوران بودهاند.
شوارتز میگوید باستانشناسان مدتها درباره نوع غذایی که این کاسهها ممکن است داشته باشند بحث کرده بودند و کشف این موضوع که بسیاری از آنها حاوی گوشت یا خورشت گوشت بودهاند، نتیجهای هیجانانگیز است.
منبع : زومیت