«آتنا» در مسیر ماه؛ دومین ماهنشین شرکت اینتوئتیو ماشینز ماموریت خود را آغاز کرد

«آتنا» در مسیر ماه؛ دومین ماهنشین شرکت اینتوئتیو ماشینز ماموریت خود را آغاز کرد
ماموریت آتنا کمتر از یک روز قمری با درحدود ۱۰ روز زمینی تا غروب خورشید طول خواهد کشید. بااینحال، با وقوع خورشیدگرفتگی در اواسط روز قمری درحدود ساعت ۱۰:۳۰ صبح جمعه ۲۴ اسفند به وقت ایران، زمین از بین خورشید و ماه گذر خواهد کرد و برای چند دقیقه تاریکی را بر سطح ماه حکمفرما خواهد کرد. آتنا که متکی به انرژی خورشیدی است، در آن چند دقیقه باید از باتریهای خود نیرو بگیرد.
آتنا سومین ماهنشین خصوصی است که در سال ۲۰۲۵ به سمت ماه پرتاب میشود؛ هرچند ممکن است دومین ماهنشینی باشد که به آنجا میرسد. در ۱۵ ژانویه (۲۶ دی)، یک موشک فالکون ۹ دو ماهنشین دیگر به نامهای «بلو گوست» از شرکت فایرفلای ارواسپیس و «رزیلینس» از شرکت ژاپنی آیاسپیس را روانهی ماه کرد.
کاوشگران تازهنفس ماه
ماهنشین آتنا همچنین سه ماهنورد رباتیک و یک وسیلهی پرندهی کوچک را حمل میکند که پس از فرود، روی سطح قمری مستقر خواهد کرد. بزرگترین ماهنورد به نام «پلتفرم خودران جستجوگر متحرک» (MAPP) بخشی از یک آزمایش برای استقرار اولین شبکهی تلفن همراه در ماه است. نوکیا برای آزمایش این فناوری از ناسا کمک مالی دریافت کرد؛ اما سپس نیاز داشت که دستکم یکی از آنتنها را از ماهنشین فاصله بدهد. درنتیجه، نوکیا شرکتی به نام «لونار اوتپست» را برای ساختن رباتی هماندازه با سگ کوچک استخدام کرد.
ماهنورد MAPP اولین تلاشها برای استقرار شبکهی تلفن همراه در ماه را انجام خواهد داد
آتنا همچنین ماهنوردی به نام «یاوکی» را حمل میکند که توسط شرکت ژاپنی دایمون ساخته شده و کمی بزرگتر از یک کامپیوتر مکمینی است. سپس نوبت به جسم پرنده میرسد که اینتوئتیو ماشینز به عنوان بخشی از یک قرارداد دیگر با ناسا ساخته است. این هواگرد کوچک میتواند مثل هلیکوپتر اینجنیوتی ناسا، فرصتهای جدیدی را برای کاوش در فواصل طولانی و مناطقی ارائه دهد که دسترسی به آنها برای سطحنوردها راحت نیست.
در ماه فاقد هوا، هلیکوپترها نمیتوانند پرواز کنند؛ اما رانشگرها به جسم پرنده امکان میدهند تا مسافتهای طولانی را بپیماید. کاوشگر پرنده همچنین یکی از آنتنهای موبایل نوکیا را حمل خواهد کرد و قصد دارد به درون یکی از دهانههای همیشه سایهدار ماه پرواز کند.
منبع : زومیت