مديريت ICT

انتقادات شدید از اپل به خاطر چین، هند و تغییرات اقلیمی

انتقادات شدید از اپل به خاطر چین، هند و تغییرات اقلیمی

در شرایطی که طراحی جدید موسوم به «شیشه مایع» اپل نیز با بازخوردهای نه‌چندان مثبتی مواجه شده، این شرکت در حال حاضر در موقعیتی قرار دارد که به نظر می‌رسد نمی‌تواند رضایت هیچ‌یک از منتقدان را جلب کند.

به گزارش نیوزلن، در روزهای اخیر، فروشگاه‌های اپل به هدف تازه‌ای برای فعالان محیط‌زیست تبدیل شده‌اند که شرکت‌ها را عامل بحران اقلیمی جهانی معرفی می‌کنند. هم‌زمان، این برند بزرگ فناوری به دلیل تعاملات پیشین خود با دولت دونالد ترامپ و عدم قطع کامل همکاری‌های تجاری با چین، از سوی برخی چهره‌های سیاسی نیز مورد انتقاد قرار گرفته است.

اولین ضربه از موج انتقادات اخیر علیه اپل، در آخر هفته گذشته وارد شد؛ زمانی که گروه فعالان محیط‌زیست «شورش علیه انقراض» به نشانه اعتراض، نمای بیرونی فروشگاه خرده‌فروشی اپل در خیابان پنجم نیویورک را با اسپری رنگ هدف قرار دادند. این معترضان، واژه «تحریم» را زیر لوگوی اپل در ورودی فروشگاه نوشتند. آن‌ها همچنین پیامی با مضمون «تیم + ترامپ = سمی» منتشر کردند که اشاره‌ای مستقیم به تیم کوک، مدیرعامل اپل، داشت؛ فردی که در گذشته برای حضور در مراسم تحلیف ترامپ کمک مالی کرده بود و به نظر می‌رسد در جریان مذاکرات با دولت وقت ایالات متحده برای کاهش تعرفه‌ها، موضعی نرم اتخاذ کرده بود.

در بیانیه‌ای که توسط این گروه منتشر شد، تعهدات زیست‌محیطی اپل زیر سؤال رفت؛ به‌ویژه با در نظر گرفتن تعاملاتش با دولت ترامپ که در دوره خود بسیاری از سیاست‌های حامی محیط زیست را کنار گذاشت و به‌طور علنی از سوخت‌های فسیلی، به‌ویژه زغال‌سنگ، برای تأمین برق مورد نیاز سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی حمایت کرد.

 

صبح دوشنبه، موج انتقادها از سوی جناح مخالف نیز شدت گرفت. پیتر ناوارو، مشاور اقتصادی دولت ترامپ و طراح اصلی سیاست‌های تعرفه‌ای، در مصاحبه‌ای با شبکه CNBC، اپل را به‌خاطر ادامه فعالیت در چین مورد سرزنش قرار داد. او اظهار داشت: «از آغاز دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ، تیم کوک بارها درخواست زمان بیشتری برای انتقال زنجیره تأمین اپل از چین داشته است.»

ناوارو افزود: «با وجود پیشرفت‌های شگرف در فناوری‌های تولید و همچنین توسعه سریع هوش مصنوعی، برای من قابل‌درک نیست که چرا تیم کوک هنوز نتوانسته تولید آیفون را به خارج از چین، و ترجیحاً به خاک آمریکا منتقل کند.»

در حالی‌که ایده تولید کامل آیفون در ایالات متحده بیشتر به رؤیایی دور از واقعیت می‌ماند—با توجه به برآوردهایی که قیمت چنین دستگاهی را بالغ بر سه هزار دلار تخمین می‌زنند—اپل گزینه جایگزینی همچون انتقال تولید به هند را نیز در پیش گرفته است. با این حال، این تصمیم نیز نتوانسته رضایت کامل ترامپ را جلب کند. او در ماه مه  مدعی شد که به تیم کوک گفته است: «من نمی‌خواهم شما در هند تولید کنید» و هشدار داد که در صورت تولید آیفون خارج از خاک آمریکا، تعرفه‌ای معادل ۲۵ درصد بر آن اعمال خواهد شد—تعرفه‌ای که عملاً شامل تمامی آیفون‌ها خواهد بود.

در مجموع، به نظر می‌رسد تلاش اپل برای حفظ توازن میان منافع تجاری و فشارهای سیاسی، اکنون برای این شرکت پیامدهایی منفی به همراه داشته است.

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا