مديريت ICT

سیاست اقتصادی ترامپ، تهدیدی جدید برای فناوری جهانی است

سیاست اقتصادی ترامپ، تهدیدی جدید برای فناوری جهانی است

آیا رویکرد اقتصادی ترامپ، دنیای فناوری را تهدید می‌کند؟

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا که چین را به عنوان تهدیدی بزرگ برای اقتصاد آمریکا معرفی می‌کند، به نظر می‌رسد اکنون خود در گرداب سیاست‌هایی افتاده که کاملا مشابه برنامه‌های اقتصادی چین است. رویکردی که برخی منتقدان آن را نوعی از مائوییسم می‌دانند.

به گزارش اکسیوس، با سیاست‌های اقتصادی ترامپ که با دخالت مستقیم در تصمیم‌گیری شرکت‌های بزرگ فناوری همراه است، شوک‌های قابل توجهی به بازارهای جهانی وارد شده است، از تهدید شرکت اپل برای انتقال خط تولید آیفون به داخل خاک آمریکا گرفته تا فشار به والمارت برای جذب هزینه‌های تعرفه‌ای، و حتی هشدار به خانواده‌ها برای کاهش خرید اسباب‌بازی‌های چینی.
بدین ترتیب، تصمیمات ترامپ در تضاد آشکار با اصول بازار آزاد تفسیر می‌شود.

جمعه گذشته، ترامپ هشدار داد در صورتی که اپل تولید آیفون را از چین به داخل خاک آمریکا منتقل نکند، با «ریسک مالی عظیمی» مواجه خواهد شد. این تهدیدها سپس متوجه شرکت‌های دیگر از جمله سامسونگ نیز شد. او همچنین خواستار آن شده که شرکت‌هایی مانند والمارت، تعرفه‌های وارداتی را بپذیرند قیمت‌ها برای مصرف‌کنندگان افزایش نیابد.

نکته جالب‌ اینکه ترامپ اخیراً برخلاف قانون موجود، از ممنوعیت اپلیکیشن چینی تیک‌تاک صرف‌نظر کرد، آن هم پس از آنکه مشخص شده بود این اپلیکیشن می‌تواند برای کمپین انتخاباتی ۲۰۲۴ او مفید واقع شود. این چرخش ناگهانی بار دیگر پرسش‌هایی در مورد رویکرد سیاست‌گذاری ترامپ مطرح کرده است.

ترامپ در گفت‌وگو با مجله Time، بازار آمریکا را به «بزرگ‌ترین فروشگاه دنیا» نامید و اعلام کرد که با سیاست‌های تعرفه‌ای خود، «قیمت ورود» به آن را تعیین خواهد کرد.
او گفت: «من از به نمایندگی مردم آمریکا، صاحب این فروشگاه هستم و قیمت‌ها را تعیین می‌کنم.»
 
ناسازگاری ترامپ با سیاست‌های بازار آزاد

البته کاخ سفید ادعا می‌کند که هدف از سیاست‌های اقتصادی دولت ترامپ، کاهش تورم و حمایت از تولید داخلی است.
کوش دسای سخنگوی کاخ سفید با اشاره با تلاش برای اعمال اصلاحات در حوزه مقررات‌زدایی و کاهش مالیات‌ها و توافقات تجاری جدید، مدعی شد که عملا آمریکا رشد اقتصادی را شاهد خواهد بود.

به نظر کارشناسان، قبلا نیز رؤسای جمهور آمریکا سابقه دخالت در بازار را داشته‌اند، از نیکسون که قیمت‌ها را در دهه ۷۰ کنترل کرد، تا بایدن که فروشگاه‌ها را به کاهش قیمت فراخواند،‌ اما تمایل ترامپ به مداخله مستقیم و مکرر، حتی در صنایع حساس فناوری، به نتایجی متفاوت و بحث‌برانگیز خواهد رسید.

هر چند اقتصاد آمریکا همواره یک اقتصاد آزاد و دموکراتیک بوده است، اما ترامپ نشان داده که از اعمال کنترل مستقیم بر بخش‌هایی از بازار، به‌ویژه در حوزه فناوری و تولید، ابایی ندارد،‌ و اگر این روند ادامه یابد، احتمال دارد شاهد نگرشی تازه از سیاست‌های اقتصادی در آمریکا باشیم که فراتر از مرزها، به‌ویژه در شرکت‌های فناوری جهانی را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا