شناسایی سویه جهشیافته جدید امپاکس در چین
شناسایی سویه جهشیافته جدید امپاکس در چین
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها روز پنجشنبه اعلام کرد که منشاء «شیوع خوشهای» فردی خارجی بوده است که در جمهوری دموکراتیک کنگو زندگی میکرد.
این مرکز افزود چهار نفری که با منشاء بیماری تماس نزدیک داشتهاند نیز آلوده شدهاند، اما مکان شیوع بیماری را فاش نکرد.
این مرکز اعلام کرد: «بهتازگی، شیوعی خوشهای از زیرسویه ۱بی ویروس آبله میمونی کشف شده است. منشاء عفونت فردی خارجی با سابقه زندگی در جمهوری دموکراتیک کنگو بوده است.»
مقامهای استانهای ژجیانگ، گواندونگ، پکن و تیانجین یک طرح ابتکاری مشترک همهگیرشناسی را برای تشخیص و درمان افراد مبتلا و مهار گسترش بیماری آغاز کردهاند.
ویروس امپاکس از طریق تماس با افراد مبتلا منتقل میشود و علائمی شبیه آنفلوانزا و ضایعات پر از چرک روی پوست بدن ایجاد میکند. بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت، این علائم ممکن است ۲ تا ۴ هفته طول بکشد و با تب، سردرد، درد عضلانی، کمردرد، کاهش انرژی، و تورم غدد لنفاوی همراه باشد.
اگرچه امپاکس معمولا خفیف است، در موارد نادر میتواند کشنده باشد.
در حال حاضر، این ویروس دارای دو کلاد (تبارشاخه) یا شاخه است، که هرکدام به زیرشاخههای ۱ای (Ia)، ۱بی (Ib)، ۲ای (IIa) و ۲بی (IIb)، تقسیم میشوند.
در اوت گذشته، سازمان جهانی بهداشت برای دومین بار در دو سالی که از شیوع این بیماری در جمهوری دموکراتیک کنگو میگذرد، وضعیت اضطراری بهداشت عمومی جهانی اعلام کرد.
سویه ۱بی سال گذشته در کشورهای آفریقایی بوروندی، کنیا، رواندا و اوگاندا شروع به گسترش کرد و عمدتا کودکان و نوجوانان را تحت تاثیر قرار داد.
سپس، گزارش شد که این بیماری در اروپا و آمریکای شمالی نیز مشاهده شده است.
آمریکا اولین مورد ابتلا را در نوامبر گزارش داد. با این حال، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا به مردم اطمینان داد که خطر ابتلا به امپاکس همچنان «بسیار پایین» است.
به گفته مقامهای چینی، موارد شناساییشده جدید عمدتا علائم «بهنسبت خفیف» نشان دادهاند، از جمله بثورات پوستی و علائم تبخالمانند و «هیچ فرد مبتلایی میان تماسهای عمومی یافت نشده است».
آنها متذکر شدند: «افراد مبتلا و افراد در معرض خطر تحت درمان پزشکی و نظارت بهداشتی قرار دارند و این همهگیری به شکل موثر مدیریت شده است.»