احتمال وجود سیاراتی اطراف سیاهچاله در قلب کهکشان راه شیری
احتمال وجود سیاراتی اطراف سیاهچاله در قلب کهکشان راه شیری
دانشمندان میگویند ممکن است پیرامون سیاهچاله کلانجرم مرکز کهکشان ما سیارههایی وجود داشته باشند و شاید اکنون آماده باشیم که آنها را کشف کنیم.
این امیدواری پس از آن مطرح شد که پژوهشگران برای نخستین بار یک سامانه دوتایی ستارهای در نزدیکی یک سیاهچاله کلانجرم کشف کردند. این سیاهچاله همان سیاهچاله «کمان اِی*» است که در مرکز کهکشان راه شیری قرار دارد.
این کشف نهتنها درباره این نوع ستارگان و توانایی آنها برای بقا در چنین محیطهای سختی اطلاعات جدیدی ارائه میدهد، بلکه نشان میدهد که احتمالا میتوانیم سیارههایی نیز آنجا پیدا کنیم.
در گذشته، دانشمندان تصور میکردند که ستارگان احتمالا بهسختی میتوانند از محیط سخت پیرامون یک سیاهچاله کلانجرم جان سالم به در ببرند. اما وجود ستارگان جوان در نزدیکی این ناحیه نشان میدهد که این تصور نادرست است و حتی زوجهای ستارهای نیز ــهرچند به مدتی کوتاهــ میتوانند در چنین محیطی رشد کنند.
ازاین رو دانشمندان بر این باورند که سیارههای بیگانه نیز احتمالا میتوانند آنجا دوام بیاورند. پژوهشگران امیدوارند که با تجهیزات رصدی از جمله بهبودها و ارتقاهای تلسکوپ بسیار بزرگ (VLT) و تلسکوپ فوقالعاده بزرگ (ELT) که بهزودی معرفی خواهند شد، بتوان آنها را مشاهده کرد.
فلوریان پایسکر، پژوهشگر دانشگاه کلن آلمان و نویسنده اصلی این مقاله جدید، گفت: «کشف ما این امکان را فراهم میکند که درباره وجود سیارات گمانهزنی کنیم، زیرا این سیارهها اغلب اطراف ستارگان جوان شکل میگیرند. به نظر میرسد اساس شناسایی این سیارهها در مرکز کهکشان قطعی باشد فقط بحث بر سر این است که این کار چه زمانی انجام شود.»
این پژوهش در مقالهای با عنوان «یک سامانه دوتایی در خوشه اس (S) نزدیک به سیاهچاله کلانجرم کمان ای*» در مجله نیچر کامیونیکیشنز (Nature Communications) منتشر شده است.