فناوری

آموزش: باتری‌های لیتیومی چه خطراتی دارند؟

آموزش: باتری‌های لیتیومی چه خطراتی دارند؟

باتری‌های لیتیومی در دستگاه‌های قدیمی، در صورت عدم استفاده صحیح، خطرات قابل توجهی را به همراه دارند. حتی اگر این باتری‌ها استفاده نشوند، ممکن است به مرور زمان خراب شوند و در برابر خطر آسیب‌پذیرتر خواهند بود. 

به گزارش نیوزلن، برای محافظت از باتری‌ها، چند نکته  در اینجا اطلاعات مهمی در مورد نحوه برخورد با باتری های لیتیومی در دستگاه های قدیمی آورده شده است:

خراب شدن در طول زمان:  با گذشت زمان، باتری‌های لیتیومی می‌توانند توانایی خود را در نگهداری شارژ از دست بدهند و ممکن است در معرض آسیب داخلی یا متورم شدن قرار گیرند. این خرابی می‌تواند منجر به مشکلات عملکرد و احتمالاً خطر آتش سوزی یا انفجار شود.

متورم شدن و باد کردن: در برخی موارد، باتری‌های قدیمی به دلیل تجمع گاز در داخل باتری در نتیجه واکنش های شیمیایی، باعث متورم شدن پوسته بیرونی دستگاه می‌شوند. این باتری‌های متورم ممکن است ناپایدار بوده و در صورت استفاده نادرست، خطرناک باشند.

 

نشت مواد شیمیایی:  اگر باتری آسیب دیده یا بسیار قدیمی باشد، احتمالا شروع به نشت مواد شیمیایی سمی می‌کند، این مواد شیمیایی شامل  الکترولیت‌های مایع حاوی موادی هستند که ممکن است هنگام لمس یا استنشاق مضر باشند.

گرم شدن بیش از حد: اگر باتری لیتیومی قدیمی در معرض دمای بالا یا شارژ نادرست قرار گیرد، می‌تواند به سرعت و بیش از حد گرم شود که منجر به انفجار یا اشتعال می‌شود.
 
چگونه از باتری‌ها مراقبت کنیم؟

نگهداری مناسب: اگر دستگاه‌ شما مجهز به باتری‌های لیتیومی باشد، مطمئن شوید که دستگاه‌ در جای خشک و خنک و به دور از حرارت یا رطوبت مستقیم نگهداری می‌شوند. دمای مطلوب برای نگهداری بین 15 تا 25 درجه سانتیگراد است.

محدود کردن شارژ باتری: از شارژ کامل دستگاه‌ها برای مدت طولانی خودداری کنید. اگر قصد استفاده طولانی مدت از دستگاه را ندارید، ترجیحاً باتری را 40 تا 60 درصد شارژ نگه دارید.

 

وضعیت باتری را بررسی کنید: اگر دستگاه شما باتری قدیمی دارد، هرگونه علائم آسیب یا تورم را بررسی کنید. اگر باتری متورم شده یا علائم آسیب دیده است، باید با خیال راحت آن را دور بیندازید!

بازیافت ایمن:  اگر قصد ندارید دوباره از دستگاه‌ها یا باتری‌های قدیمی خود استفاده کنید، باید آنها را در مراکز بازیافت تایید شده‌ای که می‌توانند زباله‌های الکترونیکی را به طور ایمن مدیریت کنند، دور بیندازید. اگر این قابلیت در کشور شما در دسترس نیست، با یک مرکز تعمیر و نگهداری در مورد نحوه انجام درست کار مشورت کنید. اما در همه موارد، باتری‌ها را در سطل زباله معمولی قرار ندهید، زیرا  برای محیط زیست خطرناک است.

باتری‌های آسیب دیده را تعمیر کنید: اگر باتری آسیب دیده است یا علائمی مانند بادکردگی یا نشتی دارد، سعی نکنید خودتان آن را تعمیر کنید، این باتری‌ها خطرناک هستند و فقط باید آنها را به متخصصان یا مراکز بازیافت تحویل دهید.

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا