مديريت ICT

درآمد ۱۰ میلیون ایرانی به اینستاگرام وابسته است

درآمد ۱۰ میلیون ایرانی به اینستاگرام وابسته است

یک محقق و پژوهشگر اقتصادی اعلام کرد: شغل حدود ۱۰ میلیون نفر و ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار کسب و کار در کشور وابسته به اینستاگرام است که با بستن آن ضرر و زیان هنگفتی به اقتصاد خانواده ها و کشور وارد می شود.

به گزارش نیوزلن مهدی بشارتده سلوطی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اثرات قطعی اینترنت بر روی مشاغل در فضای مجازی در کشور اظهار کرد: زیان اقتصادی که به واسطه قطعی اینترنت در ایران روی داده است بیش از ۱.۵ میلیون دلار در هر ساعت پیش‌بینی شده که در پلتفرم‌هایی همانند واتس اپ، اینستاگرام و توئیتر و غیره بوده است.

بشارتده با اشاره به اینکه تعداد قابل توجهی از کسب و کارهای ایرانی در فضای مجازی برای دسترسی به این نرم‌افزارها نیاز دارند، افزود: حدود یک میلیون شغل در ایران وابسته به اینستاگرام است و بازاری بالغ بر ۴۰ هزار میلیارد تومان را در سال ایجاد می‌کند.
وی تصریح کرد: بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، تقریبا یک میلیون و ۷۰۰ هزار کسب و کار در فضای اینستاگرام بوجود آمده است و درآمد ۱۰ میلیون نفر وابسته به اینستاگرام است.

     در این زمینه بخوانید:
     – تولد یک بحران اقتصادی از دل فیلترینگ اینستاگرام در ایران

استاد دانشگاه علم و فناوری مازندران با تاکید بر اینکه این عددها نشان می‌دهد بستن درگاهی که درآمد ۱۰ میلیون نفر وابسته به آنجا بوده است چه ضرر و زیانی را رقم خواهد زد، گفت: مسئله دیگر اینکه حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار کسب و کار در حوزه فروش و تبلیغات در فضای مجازی در بخش اینستاگرام فعال هستند.
بشارتده سلوطی یادآور شد: اینها رقم‌هایی است که چرخه تجارت را با بستن یا فیلترینگ اینستاگرام تحت تاثیر قرار می‌دهد.
وی

یک محقق و پژوهشگر اقتصاد: حدود یک میلیون شغل در ایران وابسته به اینستاگرام است و بازاری بالغ بر ۴۰ هزار میلیارد تومان را در سال ایجاد می‌کند

با بیان اینکه اقتصاد دیجیتال در جهان جایگاه ویژه ای دارد، خاطرنشان کرد: سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص داخلی ایران حدود ۷.۲ درصد است که این شاخص در کشورهای جهان به ۳۰ درصد می رسد و این امر نشان می دهد که اقتصاد دیجیتال در سایر کشورها چه جایگاهی دارد.
این کارشناس اقتصاد با گرایش سیاست و توسعه، ادامه داد: بر اساس شاخصی که تعریف شده است حدود ۱۵.۵ درصد تولید ناخالص جهانی مربوط به اقتصاد دیجیتال بوده و این شاخص در ۱۵ سال حدود ۲.۵ درصد رشد کرده است؛ یعنی نه تنها اقتصاد دنیا به سمت اقتصاد دیجیتال پیش می رود بلکه وابستگی اقتصاد کشورها هم به سمت اقتصاد دیجیتال حرکت کرده است.

بشارتده با ابراز تاسف از اینکه برای کنترل کردن، یک ظرفیت را از بین برده‌ایم، متذکر شد: قاعدتا از بین بردن این ظرفیت زیان زیادی را هم به اقتصاد و هم به درآمد خانواده‌ها وارد خواهد کرد و اگر تمهیداتی اندیشیده نشود بی‌اعتمادی که در مردم در راه‌اندازی کسب و کارها در فضای مجازی بوجود آمده است تاثیر خود را در اقتصاد کشور خواهد گذاشت.
وی با اشاره به اینکه در زمان کرونا و محدودیت رفت و آمدها هرینه‌های زیادی شده تا اقتصاد به سمت اقتصاد دیجیتال برود گفت: طی این دوسال اخیر فضایی بوجود آمد تا مردم با آگاهی، دانش و با فعالیت خود درآمدزایی کنند که بالطبع درآمد خانواده به بخش اقتصاد دیجیتال گره زده شد.
این استاد دانشگاه و محقق و پژوهشگر اقتصادی ادامه داد: با این اتفاق حتما شاهد رکود خواهیم بود و باید هزینه دیگری صورت گیرد تا فضایی دیگر برای کسب و کارهای دیجیتال بوجود آید و در پس آن باید هزینه مضاعفی بابت اعتمادسازی در اقتصاد دیجیتال انجام شود تا این کسب و کارها احیا شوند و یقینا فرآیند سختی خواهد بود.

بشارتده سلوطی، عدم اطمینان سرمایه‌گذار خارجی و عدم ثبات اقتصادی را یکی از دلایل کاهش سرمایه‌گذاری خارجی در کشور برشمرد و گفت: همین عدم اطمینان‌ها اکنون در اقتصاد دیجیتال رقم زده شد و باید منتظر اتفاقات و تاثیرات بد اقتصادی آن بود.
 

مجله خبری نیوزلن

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا