کسب و کار

سهل انگاری در ایمن سازی تجهیزات برقی باز هم حادثه آفرین شد!

سهل انگاری در ایمن سازی تجهیزات برقی باز هم حادثه آفرین شد!

—————- رپرتاژ آگهی —————–

بار دیگر کوتاهی در ایمن سازی تجهیزات برقی منازل مسکونی  جان یکی از هموطنانمان را گرفت. طبق گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر عصر روز سه شنبه 21 دی ماه برقکاری برای نصب لوستر مدرن واحد نوسازی در شمال تهران مراجعه کرده و در اثر برخورد با سیم های محافظت نشده برق جان خود را از دست داده است. شواهد حاکی از آن است که پیمانکار برق ساختمان برای صرفه جویی در هزینه ها از قرار دادن تجهیزات ایمنی برق مانند کنتاکتور و داکت برق ممانعت کرده و این کم کاری باعث بروز حادثه و داغدار شدن خانواده ای شده است. اگر تحویل گیرندگان واحد مسکونی درباره نکات و قطعات ایمنی که پیمانکار موظف بوده در تجهیزات برقی واحد به کار ببرد اطلاعاتی داشتند شاید این حادثه دلخراش رخ نمیداد و پدری زحمتکش هنوز در جمع خانواده اش بود. پس به طور کلی داشتن اطلاعاتی هرچند عمومی درباره همه ی مسائل به خصوص تجهیزات برقی می تواند از بروز بسیاری از حوادث جلوگیری کند. پس اگر می خواهید به سادگی اطلاعات عمومی خود را درباره تجهیزات و ملزومات برقی بالا ببرید در ادامه این مقاله همراه ما باشید:

داکت، زیبای ایمن
حتما در محل کار یا منزل خود محفظه هایی هم رنگ و طرح دیوار دیده اید که سیم های برق از درون آن ها عبور کرده اند و از بی نظمی سیم ها جلوگیری می کنند. به این محفظه ها داکت برق می گویند.به زبان ساده داکت برق پوششی است که در عین زیبایی از سیم های برق رو کار  و حتی توکار شما در برابر حوادث پیشگیری می کند. این داکت ها در سه جنس فلزی، پیویسی و پلاستیکی تولید می شوند و هرسه مدل این جنس کارایی و ساختار یکسان دارند و تنها در متریال اولیه با هم متفاوت اند. آشنایی با انواع داکت ها می تواند شما را در انتخاب آگاهانه تر و خرید به صرفه تر یاری کند. اما به طور کلی داکت فلزی مقاومت بیشتری در برابر سرما و گرما و انقباض و انبساط دارد و درنتیجه مدت زمان بیشتری برای شما کار می کند و بر خلاف داکت پیویسی و پلاستیکی که فقط برای روکار استفاده می شوند، هم برای سیم کشی روکار و هم برای توکار استفاده می شود.
 
کنتاکتور، واجبی که هرگز نباید فراموش شود!
قبل از توضیح ضرورت وجود کنتاکتور باید ببنیم که اصلا کنتاکتور چیست و چه کاربردی دارد؟ در حقیقت کنتاکتور وسیله ایست برای قطع و وصل جریان الکتریکی در مدار برق. ما معمولا از کنتاکتور برای روشن و خاموش کردن یک موتور الکتریکی استفاده می کنیم. چرا ؟ چون نمی توانیم موتور را مستقیما به یک PLC( کامپیوتری صنعتی است که برای کنترل فرآیندهای صنعتی استفاده می شود)  وصل کنیم چون امکان دارد نوسانات برقی موتور الکتریکی با ولتاژ بالا به کامپیوتر صنعتی شما آسیب برساند. در نتیجه ما از یک کنتاکتور برای اتصال ایمن غیر مستقیم PLC به موتور استفاده می کنیم. اگر بخواهیم تخصصی تر به ماجرا نگاه کنیم باید با ساختار درونی کنتاکتور آشنا شویم تا نحوه کارش را درک کنیم. کنتاکتور ها یک سیم پیچ ولتاژ پایین دارند که ما خروجی PLC را به این سیم پیچ وصل می کنیم. این سیم پیچئ عموما با سیگنال 24 ولت DC کار می کند. زمانی که سیم پیچ انرژی می گیرد میدان مغناطیسی در اطرافش ایجاد می شود که به وجود آمدن این میدان باعث بسته شدن سه کنتاکت و درنتیجه رسیدن برق سه فاز به موتور شده و موتور را روشن می کند. پس در نتیجه هیچ اتصال الکتریکیی بین سیم پیچ و کنتاکت وجود ندارد. کنتاکت ها توسط میدان مغناطیسی ایجاد شده توسط سیم پیچ ها باز و بسته می شوند به طوری که در حالت عادی که سیم پیچ برق ندارند کنتاکت ها باز هستند و زمانی که جریان 24 ولتی DC از PLC فرستاده می شود سیم پسچ برق دار می شود و باعث بسته شدن کنتاکتور ها و در نتیجه رسیدن برق به موتور الکتریکی و روشن شدنش می شود. پس اگر سلامت و ایمنی PLC برایتان مهم است می توانید با وجود کنتاکتور یک موتور الکتریکی ولتاژ بالا را به طور مستقیم و ایمن روشن و خاموئش کنید و مطمئن باشید که حتی اگر نوسان الکتریکی وجود داشته باشد قطعه شما آسیب نمی بیند.  

 

سهل انگاری در ایمن سازی تجهیزات برقی باز هم حادثه آفرین شد!

سیم و کابل، هدایت کننده ی امن جریان
وجود سیم و کابل استاندارد در تجهیزات برقی از اهمیت بالایی برخودار است چون انواع سیم برای شما جریان الکتریکی در ولتاژ های مختلف جا به جا می کند و شما باید با توجه به نیازتان نوع مناسب خودتان را بیابید. از طرفی کابل مجموعه ای از رشته سیم هایی با رسانایی بالاست که درون عایقی از جنس مس قرار گرفته است تا جلوی نویز های مسیر جریان را بگیرد و  در آخر عایق مسی را پوششی از جنس پی وی سی احاطه کرده تا عایقی در برابر حرارت باشد. این پوشش پی وی سی آستانه تحمل حراراتی مشخصی در حدود 70درجه سانتی گراد  دارد که اگر حرارت ازین حد آستانه بیشتر شود کابل شروع به ذوب شدن می کند و کابل شما دچار اتصالی می شود. برای جلوگیری از  این اتفاق کابلی مناسب برای جریان خود انتخاب کنید تا علاوه بر پیشگیری از بروز حادثه کارایی کابل شما کاهش پیدا نکند چرا که دمای مناسب کابل های برق 25 درجه سانتی گراد است و به هر میزانی که از این دما بالاتر برود مقاومت درونی سیم ها افزایش و در نتیجه جریان عبوری از آن کاهش می یابد.
 
 
 
پنل ال ای دی، تکنولوژی امن کم مصرف
پنل ال ای دی جزو جدیدترین و رایج ترین تکنولوژی های روشنایی محیط است که بخاطر پخش نور یکنواخت و ملایم و طراحیی ساده و شیک جایگاه خودش را در میان مردم باز کرده است. ساختار این پنل ها بخاطر وجود تراشه های بیشتر در مقایسه با لامپ های معمولی ال ای دی نور بیشتری تولید می کند و  با اینکه نور بیشتری تولید می کند اما مصرف برق پایین تری نسبت به لامپ های رشته ای و فلورسنت دارد. به مزیت های برشمرده شده از این پنل طول عمر بیشتر نسبت به سایر محصولات روشنایی دارد و با نصب راحتش ایمنی را در کنار دیگر محاسنش برای شما به ارمغان می آورد. پیشنهاد ما برای کاهش ریسک و خطر تعویض تجهیزات قدیمی مثل لامپ های رشته ای  با تکنولوژی های جدید مانند پنل های ال ای دی  است تا علاوه بر صرفه جویی در هزینه ها و کاهش مصرف ایمنی کار خود را بالاتر ببرید.
 

سهل انگاری در ایمن سازی تجهیزات برقی باز هم حادثه آفرین شد!

 

مجله خبری نیوزلن

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا