چگونه تلسکوپ فضایی جیمز وب را در محل استقرارش تماشا کنیم؟
تلسکوپ فضایی جیمز وب به روند پیچیده باز کردن ساختار اوریگامیمانند خود به شکل نهایی خود ادامه میدهد، در حالی که در فضا در مسیر خود به سمت مدار نهایی خود به دور خورشید حرکت میکند. بخش عمدهای از این فرآیند که در آن تلسکوپ محافظ آفتاب خود را میکشد، فردا انجام میشود و ناسا پوشش زنده این رویداد را پخش خواهد کرد. ما جزئیاتی در مورد انتظارات از این و نحوه تماشای آن در خانه داریم.
به گزارش سرویس آی تی و فناوری انتخاب به نقل از دیجیتال ترندز، فرآیند رسیدن تلسکوپ از پیکربندی پرتاب آن، تا ورود به داخل یک موشک و استقرار کامل آن و آمادگی برای شروع عملیات علمی، یک فرآیند پیچیده است. یکی از مهمترین و ظریفترین بخشهای این عملیات، استقرار آفتابگیر پنج لایه به اندازه زمین تنیس است که تلسکوپ را از گرمای خورشید محافظت میکند.
در طول هفته گذشته، بخشهایی از ساختار پشتیبانی محافظ آفتابگیر در جای خود مستقر شدهاند که به گسترش دو بوم میانی که آفتابگیر را در عرض کامل ۴۷ فوتی آن کشیدهاند، به اوج خود رسید.
اکنون، آفتابگیر باید کشیده شود. هر یک از پنج لایه جدا شده و به شکل نهایی خود کشیده میشوند و با فاصلهای بین هر لایه نگه داشته میشوند تا گرما از آن خارج شود. این کار با بزرگترین لایه، که نزدیکترین لایه به خورشید است، آغاز میشود و با استفاده از ۹۰ کابل که به قرقرههای مختلف وصل شدهاند تا سپر را به جای خود بکشند، کار میکند و استقرار کامل حداقل دو روز طول بکشد.
نحوه تماشای استقرار آفتابگیر
پوشش استقرار آفتابگیر در روز یکشنبه، ۲ ژانویه، (۱۱ صبح به وقت محلی) آغاز خواهد شد. تلویزیون ناسا پوشش پخش مستقیم فرآیند را نشان خواهد داد و پس از تکمیل، یک جلسه توجیهی با اطلاعات بیشتر در مورد جیمز وب و روند استقرار ارائه خواهد شد.
برای تماشای پخش، میتوانید به وب سایت ناسا
https://www.nasa.gov/nasalive/
بروید یا از پخش کننده ویدیویی تعبیه شده در بالای این صفحه استفاده کنید.
علاوه بر پوشش استقرار آفتابگیر، در هفته آینده نیز پوشش بیشتری از فرآیندهای استقرار منتشر خواهد شد. در روز سهشنبه، ۴ ژانویه، پوشش مستقیم استقرار ساختار پشتیبانی آینه ثانویه جیمز وب، و در روز جمعه، ۷ ژانویه، پوشش مستقیم باز شدن دومین بال آینهای اولیه وجود خواهد داشت. زمان دقیق این پخشها هنوز تایید نشده است، اما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در وبلاگ تلسکوپ فضایی جیمز وب، به محض در دسترس قرار گرفتن، زیر نظر داشته باشید.