وب و اينترنت

آشنایی کامل با انواع CPU های اینتل

انتخاب پردازنده یا CPU یکی از نکاتی است که افراد در زمان خرید لپ تاپ باید به آن توجه زیادی داشته باشند. اگر شما اهل تکنولوژی و از دوست داران لپ تاپ هستید احتمالا با این جمله معرف آشنایی دارید که پردازنده مغز کامپیوتر است چرا که دقیقا مانند مغز انسان عمل پردازش داده ها و اطلاعات را انجام می دهد.

بنابراین انتخاب CPU متناسب با انتظاری که از لپ تاپ خود دارید و کارایی که بدان نیاز دارید، موضوع پر اهمیتی است و باید به آن دقت کنید. اگر شما قصد خرید یک لپ تاپ دانش آموزی، لپ تاپ دانشجویی یا حتی یک لپ تاپ گیمینگ و گرافیکی دارید، بزرگترین چالش برای شما انتخاب CPU مناسب است. در این مقاله قصد داریم برای کمک و آشنایی شما به طور مختصر به معرفی انواع CPU اینتل بپردازیم و در مورد ویژگی های هریک از آن ها صحبت کنیم. بنابراین اگر شما هم در این دو راهی که کدام CPU را انتخاب کنید، گیر افتاده اید و به راهنمایی در این مورد نیاز دارید مطالعه این مقاله می تواند برای شما بسیار مفید باشد.پس تا انتها با آی تی هوم همراه باشید.

 

CPU-IMAGE

CPU در کامیپوتر و لپ تاپ په نقشی دارد؟

همانطور که در بالا اشاره کردیم، CPU یا پردازنده مرکزی را بسیاری از کارشناسان به عنوان مغز کامپیوتر تلقی می‎‌کنند. این تشابه بیشتر به خاطر این است که کنترل و محاسبات و ارتباط بین سایر قطعات توسط CPU کنترل می‌شود و تقریبا همان کاری که مغز انسان انجام می‌دهد نقش آن را CPU در کامپیوتر به عهده دارد.شاید بتوان گفت پردازنده یک قطعه سخت افزاری است که مهمترین نقش و عملکرد در لپ تاپ یا کامپیوتر برعهده دارد و حتی اگر در لپ تاپ قطعات سخت افزار فوق العاده ای به کار برده شده باشد اما پردازنده آن به قدر کافی قدرتمند نباشد، در عملکرد لپ تاپ اختلال ایجاد می شود و نمی توان انتظار کارایی بالایی از آن داشت.

 

قدرتمندترین شرکت های تولید کننده CPU (پردازنده) برای لپ تاپ

در حال حاضر سه شرکت برای کامپیوترهای شخصی، پردازنده یا CPU را تولید می‌کنند. این سه شرکت عبارتند از Intel و AMD و Apple، که رقابت بسیار سرسختانه و نفس گیری با هم دارند. در بین این سه شرکت فقط شرکت اپل است که پردازنده های خود را فقط در محصولات اپل بکار می‌گیرد و غیر از آن در هیچ برندی نمی‌توانید پردازنده اپل را مشاهده کنید.

بین این سه شرکت تولید کننده تراشه رقابت اساسی ین دو شرکت AMD و intel است. هر دو این شرکت ها برای بسیاری از حوزه های تکنولوژی تراشه یا پردازنده تولید می‌کنند و همواره رقیب خود را با تولید محصول جدید به چالش می‌کشند. ولی در این بین ما قصد داریم به معرفی انواع پردازنده یا همان CPUهای اینتل بپردازیم.

برای مشاهده لیست قیمت لپ تاپ های با CPU اینتل و AMD می تونید از لینک زیر استفاده کنید:

لپ تاپ با پردازنده اینتل لپ تاپ ایسوس با پردازنده اینتل لپ تاپ با پردازنده AMD  لپ تاپ ایسوس با پردازنده ای ام دی


برای سنجش قدرت CPU چه معیارهایی وجود دارد؟

بطور کلی قدرت CPU به چندین معیار گوناگون بستگی دارد که از مهمترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. تعداد هسته بیشتر (هسته = Core)
  2. تعداد رشته یا هسته مجازی
  3. فرکانس CPU  بالاتر
  4.  حافظه کش بیشتر
  5. توان طراحی حرارتی (TDP)
  6. فناوری  Turbo Boost 2.0
  7. فناوری  Hyper-Threading

در بسیاری از مواقع هرچه مقدار این اعداد بالاتر باشد بیانگر قدرت پردازش بیشتر CPU است و نشان دهنده این است که می تواند انتظار عملکرد بالاتری از سیستم خود داشته باشید.

آشنایی با انواع CPU


انواع پردازنده های اینتل

اینتل 7 نوع پردازنده تولید می کند و چند مدل از آن مورد مصرف کامپیوترهای خانگی و لپ تاپ ها هستند.

  1. اینتل سری Celeron
  2. اینتل سری Pentium
  3. اینتل سری Core
  4. اینتل سری Xeon
  5. اینتل سری Xeon Phi
  6. اینتل سری Itanium
  7. اینتل سری Atom
  8. اینتل سری Quark SoC

اما نکته ای که وجود دارد و باید به آن اشاره شود این است که فقط 4 مورد اول در لپ تاپ مورد استفاده قرار می گیرند و بقیه یا در تولید تبلت و موبایل و NetBook استفاده می شوند (مانند Intel Atom ) و یا در سیستم های فوق سنگین صنعتی و ورک استیشن مصرف دارند.

نکته: CPU های کامپیوتر رومیزی با نام Desktop و CPU های لپ تاپ با نام Mobile شناخته می شوند.

در ادامه قرار است به بررسی انواع CPU های نسل جدید لپ تاپ بپردازیم و در مورد آن ها صحبت کنیم:

 

انواع پردازنده های ایننتل

پردازنده اینتل سری Celeron

معمولا پردازنده سلرون، جزء کم مصرف ترین پردازنده هایی هستند که در حال حاضر وجود دارد.این پردازنده ها بیشتر 2 هسته ای هستند و چهار مگابایت کش دارند از آنها به عنوان Dual Core نام برده می شود. اگر بخواهیم به نمونه هایی از این موارد اشاره کنیم N4000 و N4020 جزء نمونه های خوب هستند. موارد استفاده این پردازنده ها بیشتر در لپ تاپ های اقتصادی و لپ تاپ های دانش آموزی است. پردازنده های سری سلرون قدرت محاسبات بالایی ندارند ولی با این وجود برای اجرای نرم افزارهای آفیس و نرم افزارهایی مانند شاد و اسکای روم و وبگردی و تماشای فیلم قدرت مناسبی دارند.

برای مشاهده لپ تاپ های با پردازنده سلرون می تونید از لینک های زیر استفاده کنید:

لپ تاپ با پردازنده سلرون اینتل


پردازنده اینتل سری Pentium

دسته بعدی پردازنده های پنتیوم هستند، پردازنده های پنتیوم نیز در دسته بندی پردازنده های کم مصرف قرار می گیرند و به دو گروه Pentium Silver و Pentium Gold تقسیم می‌شود که بیشتر این مدل CPU ها 4 هسته و 4 مگابایت کش دارند و با نام Quad Core شناخته می‌شود تفاوت بین سری گلد و سیلور در فرکانس پایه آن ها ست. مثال هایی از این نوع پردازنده شامل N5000 و N5030 می باشد.

پردازنده های پنتیوم از پردازنده های سلرون قوی تر هستند و می توانید با آن کارهای بیشتری انجام دهید، از این جهت بیشتر در لپ تاپ های حسابداری و لپ تاپ های کاربری عمومی استفاده می‌شود. این پردازنده علاوه بر اجرای بسیاری از نرم افزار های حسابداری و آفیس و از عهده اجرای نرم افزارهای ویرایش عکس مانند  ایلاستریتور و فتوشاپ بر می آید.

برای مشاهده لپ تاپ های با CPU پنتیوم می تونید از لینک های زیر استفاده کنید:

لپ تاپ با پردازنده پنتیوم اینتل


انواع پردازنده های اینتل سری Core

این سری خود به 4 گروه بزرگ تقسیم می شوند که به ترتیب i3, i5, i7, i9 .تاکنون 12 نسل از این پردازنده تولید شده اند. هرچه نسل بالاتر باشد به معنی تکنولوژی و معماری جدیدتر و همینطور سرعت پردازش بالاتر است. به طور مثال یک پردازنده Core i3 از نسل جدید قویتر از Core i7 چند نسل قبل از خود می باشد.

1 Core i3
2 Core i5
3 Core i7
4 Core i9

 

نکته مهم دیگر این است که i3 به معنی 3 هسته یا i7  به معنی 7 هسته نیست !!!! بلکه مفهوم کاملا جداگانه ای دارد. CPU های جدید Core i ها ، از طریق تکنولوژی Hyper-Threading (ساخت هسته مجازی)، سرعت را افزایش می‌دهند. به عبارت دیگر یک هسته فیزیکی می‌تواند تا به عنوان دو هسته مجازی عمل کند و بنابراین می‌تواند وظایف متعددی را به طور همزمان انجام دهد بدون فعال کردن هسته فیزیکی دوم .

پردازنده اینتل سری Core i3

این سری بیشتر دارای 2 هسته فیزیکی می‌باشند که هر هسته دو رشته تا تِرِد(Therad) می‌سازد که به واسطه همین رشته، عملکرد هر هسته به مانند دو هسته مجازی می‌شود. کش این پردازنده ها غالبا  4 یا 6 مگابایت میباشد.

برای مشاهده لپ تاپ های با پردازنده کور ای 3 می تونید از لینک های زیر استفاده کنید:

لپ تاپ با CPU Core i3

لپ تاپ ایسوس Core i3

پردازنده های Core i3 از پردازنده های Pentium و Celeron قویتر هستند، به همین خاطر بیشتر در لپ تاپ های پایین رده به بالا استفاده می‌شود. با یک لپ تاپ که پردازنده i3 دارد می توان طیف وسیعی از نرم افزارهای محاسباتی و پردازنده محور را اجرا کرد.

انواع CPU اینتل

پردازنده اینتل سری Core i5

این سری بیشتر دارای 4 هسته فیزیکی و 8 تِرِد( هسته مجازی) هستند و در بیشتر مواقع کش Core i5ها  6 یا  8 مگابایت می‌باشد.

پردازنده های Core i5 جزو CPU های میان رده محسوب می‌شود. این پردازنده ها در لپ تاپ ها یا پسوند U دارند یا پسوند H دارند که پردازنده های U از H ضعیف تر هستند. پردازنده هایی که پسوند U را دارند (مانند Core i5 10310U) نسبت به پردازنده هایی که پسوند H دارند (مانند Core i5 10300H) مصرف برق کمتری دارند و به همین میزان سرعت و قدرت پردازش کمتری دارند.

برای مشاهده لپ تاپ های با پردازنده کور ای 5 (Core i5) می تونید از لینک های زیر استفاده کنید:

لپ تاپ با پردازنده Core i5

لپ تاپ ایسوس Core i5

لپ تاپ هایی که پردازنده i5 دارند جزو دستگاه های میان رده به حساب می‌آیند. از این رو بیشتر دانشجویان رشته های غیر گرافیکی و کاربران نیمه حرفه ای این نوع CPU را ترجیح می‌دهند.

CPU CORE I7

پردازنده اینتل سری Core i7

این پردازنده ها جزء پردازنده های بسیار قوی هستند که 4 یا 6 یا 8 هسته فیزیکی دارند که با تکنولوژی Hyper-Threading به 8 یا 12 یا 16 هسته تبدیل می‌شوند. در بیشتر پردازنده های لپ تاپی، کش Core i7 ها 8 یا 12 یا 16 مگابایت می‌باشند. CPUهای لپ تاپی Core i7 هم مانند Core i5 ها دارای دو نوع هستند. پردازنده های سری U و H که هر دو جزء پردازنده های رده بالا به حساب می‌آیند. اما با این وجود پردازنده های سری H قدرت پردازش بیشتری نسبت به سری U دارند. CPU های سری H بیشتر در لپ تاپ های گیمینگ و گرافیکی استفاده می‌شود.

برای مشاهده لپ تاپ های با پردازنده کور ای 7 (Core i7) می تونید از لینک های زیر استفاده کنید:

لپ تاپ با پردازنده Core i7

لپ تاپ ایسوس Core i7

پردازنده اینتل سری Core i9

قویترین CPU های اینتل از نوع Core i می باشند .این سری 8 هسته فیزیکی و 16هسته مجازی دارند .کش این نوع از پردازنده ها 16 مگابایت هستند .

برای مشاهده لپ تاپ های با پردازنده کور ای 9 (Core i9) می تونید از لینک های زیر استفاده کنید:

لپ تاپ با پردازنده Core i9

این مدل نهایی ترین قدرت پردازش را در سری پردازنده های کامپیوتری و لپ تاپی دارد. از این رو بیشتر در دستگاه هایی با پردازش های بسیار سنگین مانند سرورها و ورک استیشن ها استفاده می‌شود.

شاید برایتان مفید باشد: تشخیص نسل و قدرت پردازنده های Intel از طریق نام و کد آن


پردازنده اینتل سری Xeon

پردازنده های Xeon با هدف پردازش در سرور ها و دیتا سنترها و ورک استیشن  ساخته شده اند. این نوع پردازنده ها خود به سه گروه Xeon® E  و  Xeon® W و Xeon® D تقسیم میشوند . این نوع پردازنده ها از نظر تعداد هسته و فرکانس و کش از پردازنده های Core i بالاتر هستند .

انواع CPU های اینتل

در این مقاله سعی شد آشنایی مختصری با پردازنده های اینتل داشته باشیم و تفاوت بین CPU های اینتل را بررسی کنیم. با این وجود اگر سوالی در مورد انتخاب پردازنده مناسب برای فعالیت خود داشتید ، میتوانید با مشوران ما تماس بگیرید

راه های ارتباطی با مشاوران ما از طریق پیام رسان سایت یا صفحه newslan.ir@ در اینستاگرام و یا شماره مستقیم 021-66455030

 

newslan.ir

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا