کشوری اروپایی که تصمیم به ممنوعیت تیکتاک گرفته است
کشوری اروپایی که تصمیم به ممنوعیت تیکتاک گرفته است
این ممنوعیت قرار است از ابتدای سال ۲۰۲۵ میلادی به اجرا در آید. ادی راما در دیدار با گروهی از معلمان، والدین دانشآموزان و روانشناسان گفت که تیکتاک به «تبهکار محله» تبدیل شده است.
این تصمیم کمتر از یک ماه پس از آن اتخاذ میشود که یک دانشآموز ۱۴ ساله در نزدیکی دبیرستانی در تیرانا، پایتخت آلبانی به قتل رسید و یک دانشآموز دیگر زخمی شد. مناقشهای که باعث کشته شدن این نوجوان شد در شبکه اجتماعی تیکتاک آغاز شده بود.
این ماجرا باعث شد تا بحث بر سر تاثیر شبکههای اجتماعی بر روی زندگی دانشآموزان بین معلمان، والدین دانشآموزان و روانشناسها در آلبانی بالا بگیرد.
بیش از یک میلیارد کاربر در سراسر جهان از اپلیکیشن تیک تاک استفاده میکنند. این شبکه اجتماعی که الگریتم آن کاربران را به تماشای ویدئوهای بسیار کوتاه و متعدد سوق میدهد در بین نوجوانان محبوبیت زیادی دارد.
کارکنان نهادهای دولتی در چند کشور جهان با ممنوعیت استفاده از تیک تاک روبرو هستند.
دلیل اصلی این تصمیم طرح ادعای جاسوسی شرکت تیک تاک برای چین است. این شبکه اجتماعی در آمریکا با این اتهام روبرو بوده است و مقامهای اتحادیه اروپا هم در حال تحقیق در این مورد هستند.
نقش تیک تاک در انتخابات ریاستجمهوری اخیر رومانی و ادعای نقشآفرینی آن در پیروزی نامزد راست افراطی از دیگر جنجالهای اخیر این شبکه اجتماعی بود.