کسب و کار

پنل Nano IPS چیست؟

پنل Nano IPS چیست؟

—————- رپورتاژ آگهی —————–

درحالی‌که بسیاری از مردم به‌طورکلی با مانیتورهای دارای پنل IPS آشنا هستند، اگر محصولات ‌به‌روز نمایشگرهای کامپیوتر را بررسی کنید، با فناوری دیگری با نام نانو IPS آشنا می‌شوید. در نهایت ممکن است برای شما این سؤال پیش بیاید که Nano IPS چیست و با فناوری اصلی IPS چه تفاوتی دارد؟ برای توضیح اینکه Nano IPS چیست، چگونه کار می‌کند و چه کسانی از آن بهره‌مند می‌شوند، در ادامه این مقاله که برگرفته شده از مطالب کمپانی‌های How-To Geek و ViewSonic می‌باشد، با ما همراه باشید.
مانیتورهای IPS از یک فناوری به نام “تعویض درون صفحه‌ای” (in-plane switching) استفاده می‌کنند که با پنل‌های نمایشگر LCD مرتبط است و تا حدی با کریستال‌های مایع هم‌تراز افقی مشخص می‌شود. به زبان ساده، پنل Nano IPS را می‌توان نسخه بهبودیافته‌ای از این فناوری دانست که قادر به تولید گاموت رنگی افزایش یافته، همراه با مزایای دیگر است. در ادامه این مقاله، نگاه دقیق‌تری به این فناوری خواهیم داست و با مزایای و معایب نانو IPS آشنا خواهیم شد.
 
مانیتور IPS چیست؟

برای درک مانیتورهای Nano IPS، بهتر است ابتدا با مانیتورهای IPS یا “In-Plane Switching” آشنا شوید. IPS یکی از سه فناوری اصلی نمایشگرهای کریستال مایع (LCD) در کنار VA و TN است. تفاوت اصلی بین IPS و سایر فناوری‌های فوق در نحوه چرخش کریستال‌های مایع در نمایشگر آن‌ها هنگام اعمال جریان الکتریکی است. این تفاوت در چرخش کریستال‌های مایع، مزایایی را برای مانیتورهای IPS به ارمغان می‌آورد.
مانیتورهای IPS به دلیل ارائه زوایای دید بهتر و دقت رنگ بالاتر نسبت به مانیتورهای VA و TN شناخته شده‌اند. به همین دلیل خواهید دید که بسیاری از مانیتورهای رده‌بالا از پنل‌های IPS استفاده می‌کنند. بااین‌حال، فناوری IPS بی‌نقص نیست و معایبی مانند زمان پاسخگویی ضعیف دارند که تولیدکنندگان نمایشگر دائماً در حال یافتن راه‌های جدیدی برای بهبود آن هستند. Nano IPS یکی از این پیشرفت‌ها در فضای فناوری IPS است.
 
Nano IPS چیست؟

به‌طورکلی، Nano IPS یک فناوری IPS بهبودیافته است که در توسط شرکت LG ایجاد و در سال 2019 معرفی شد. این فناوری برای ارائه ترکیبی از زمان پاسخگویی سریع و کیفیت تصویر بالا طراحی شده است. پنل‌های نانو IPS عمدتاً بر اساس نحوه عملکرد پنل‌های IPS می‌باشند، اما از لایه‌ای از نانوذرات استفاده می‌کنند که روی نور پس‌زمینه اعمال می‌شود. این ویژگی به گسترش طیف رنگی کمک می‌کند و رنگ‌هایی بسیار زنده‌تر و کیفیت تصویر کلی بهتری تولید می‌کند.
به گفته LG، در یک مانیتور Nano IPS، نانوذرات روی نور پس‌زمینه LED اعمال می‌شوند و طول‌موج‌های غیرضروری را جذب می‌کنند تا رنگ‌های کدر و عدم تعادل‌ پیکسل‌ها را از بین ببرند؛ بنابراین، هنگامی که نور سفید تصفیه شده از فیلترهای رنگی عبور می‌کند، نتیجه خروجی نمایش رنگی دقیق‌تر و غنی‌تر از مانیتورهای IPS معمولی است. به لطف این نمایش رنگی غنی‌تر، مانیتورهای Nano IPS دارای طیف رنگی گسترده‌ای هستند. آن‌ها می‌توانند 98 درصد از فضای رنگی DCI-P3 و 135 درصد از فضای رنگی sRGB را پوشش دهند. طیف رنگی گسترده در کارهای خلاقانه مفید است و برای عملکرد HDR مانیتور حیاتی می‌باشد.
فناوری نانو IPS همچنین با G-Sync و FreeSync سازگار است که به کاربران امکان می‌دهد هماهنگی بین نرخ فریم و نرخ تازه‌سازی ایجاد کنند و مشکلاتی مانند “Screen Tearing” (پارگی صفحه) را در این فرایند از بین ببرند. این قابلیت در مانیتورهای گیمینگ بسیار کاربردی است. باتوجه‌به اینکه پنل‌های Nano IPS از سال 2019 بر روی نمایشگرهای مختلف استفاده شده است در ایران بسیار کمیاب و گران هستند و عمدتا برای خرید آنها باید به سراغ مانیتور استوک وارداتی بروید. نمایشگرهای استوک با توجه به داشتن تکنولوژی به‌روز‌تر نسبت به مدل‌های مونتاژ داخلی دارای فناوری نانو IPS به همراه قیمت اقتصادی هستند. در انتها این مقاله به نحوه خرید انواع مانیتور استوک و بهترین فروشگاه اینترنتی برای خرید این کالاهای دیجیتال هم پرداخته شده است.
ازآنجایی‌که فناوری Nano IPS توسط LG Display توسعه یافته است، بیشتر در مانیتورهای LG شرکت استفاده می‌شود. بااین‌حال، Nano IPS منحصر به LG نیست. سازندگان معتبر مانیتور دیگر مانند ViewSonic ،AOC ،Dell و Asus نیز مانیتورهایی با نمایشگر Nano IPS تولید و عرضه کرده‌اند.
 

 

مزایا و معایب Nano IPS

یکی از مهم‌ترین مزایای Nano IPS نسبت به فناوری IPS، زمان پاسخگویی 1 میلی‌ثانیه آن است. این فناوری کمک می‌کند تا بر یکی از بزرگترین محدودیت‌های مرتبط با پنل‌های IPS غلبه کند و به این معنی است که سرعت آن با مانیتورهای TN (Twisted Nematic) برابر است. این ویژگی در انجام حرفه‌ای فعالیت‌های گمینگ حائز اهمیت می‌باشد. زیرا گیمرهای حرفه‌ای گاهی اوقات به دلیل زمان پاسخگویی کندتر از فناوری IPS اجتناب می‌کردند. از همه مهمتر، Nano IPS همچنان مزایای موجود نمایشگرهای IPS را نیز ارائه می‌دهد.
این مزایا شامل نمایش دقیق‌تر رنگ در مقایسه با بسیاری از انواع دیگر مانیتورها، از جمله پنل‌های TN می‌باشد. Nano IPS همچنین دارای زاویه دید گسترده‌تر است. در برخی از انواع پنل‌های دیگر، مشاهده مانیتور از زوایای خاص می‌تواند ظاهر رنگ‌ها را تغییر دهد. در نهایت، این باعث می‌شود Nano IPS یک گزینه عالی برای کاربردهایی مانند طراحی گرافیک یا عکاسی باشد که عملکرد بصری در آنها حیاتی است.
مسلماً بزرگ‌ترین عیب فناوری Nano IPS، هزینه بالای آن است. این بدان معنی است که شما معمولاً برای این نوع مانیتور بیشتر از یک مانیتور IPS ،TN یا VA هزینه خواهید کرد. درحالی‌که زمان پاسخگویی 1 میلی‌ثانیه بسیار سریع است، لازم به ذکر است که مانیتورهای TN با زمان پاسخگویی کمتر از 1 میلی‌ثانیه نیز وجود دارند، اگرچه نمایشگر آنها وضوح کمتری دارد و دارای کیفیت پایین نمایش رنگ‌ها هستند.
 
Nano IPS در مقابل QLED

Nano IPS تنها فناوری نمایشگری نیست که از لایه تصفیه‌کننده رنگ استفاده می‌کند. سامسونگ نیز از لایه کوانتوم دات (Quantum Dots) در مانیتورهای QLED خود برای ارائه رنگ‌های دقیق و واقعی استفاده می‌کند.
بااین‌حال، برخلاف مانیتورهای Nano IPS که دارای یک لایه نانوذرات هستند، مانیتورهای QLED از یک لایه کوانتوم دات استفاده می‌کنند. این لایه برای تبدیل نور پس‌زمینه LED آبی به رنگ‌های قرمز، سبز و آبی استفاده می‌کند که سپس برای تشکیل نور سفید با هم ترکیب می‌شوند. این نور از فیلترهای رنگی عبور می‌کند تا دوباره رنگ‌های قرمز، سبز و آبی به دست آیند که سپس برای ایجاد تصاویر روی صفحه‌نمایش شما استفاده می‌شوند. ازآنجایی‌که نور سفید ایجاد شده به لطف نقاط کوانتومی بسیار دقیق‌تر از نور پس‌زمینه LED سفید نمایشگرهای سنتی است، رنگ‌های قرمز، سبز و آبی حاصل نیز دقیق‌تر هستند؛ بنابراین مانیتورهای بهبودیافته با نقاط کوانتومی قادر به طیف رنگی گسترده‌تر و رنگ‌های زنده‌تر هستند.
 

اما تکنیک تصفیه رنگ تنها تفاوت بین Nano IPS و QLED نیست. نوع پنل مورد استفاده در نمایشگرهای Nano IPS و QLED نیز متفاوت است. درحالی‌که نمایشگرهای Nano IPS، همان‌طور که از نامشان پیداست، دارای پنل IPS هستند، نمایشگرهای QLED دارای پنل VA هستند. هر دو نوع پنل دارای مزایا و معایب متفاوتی هستند. همان‌طور که قبلاً ذکر شد، پنل‌های IPS یا Nano IPS دارای زوایای دید عالی هستند. بااین‌حال، نسبت کنتراست آن‌ها پایین است. از طرف دیگر، پنل‌های VA دارای زوایای دید محدود اما نسبت کنتراست فوق‌العاده‌ای هستند.
 
نتیجه‌گیری نهایی

اصلی‌ترین نکاتی که باید به‌خاطر بسپارید این است که اساساً نانو IPS یک نسخه ارتقایافته از فناوری پنل IPS است که زمان پاسخگویی بسیار سریع‌تر و نمایش رنگی عالی ارائه می‌دهد. این مزایا کمک کرده‌اند تا این فناوری برای هر چیزی از عکاسی گرفته تا ورزش‌های الکترونیکی سطح بالا مفید باشد. هنگام انتخاب Nano IPS در میان سایر فناوری‌های نمایشگر، باید اولویت‌های خود را بسنجید. اگر به دنبال زوایای دید عالی، طیف رنگی گسترده و دقت رنگ بی‌نظیر هستید، نمایشگرهای Nano IPS قطعاً باید در صدر لیست شما باشند. اما اگر به رنگ‌های مشکی عمیق و نسبت کنتراست اهمیت می‌دهید، نمایشگرهای نوع VA ،OLED و QD-OLED مناسب‌تر هستند.
همان‌طور که در مطالب بالا اشاره شد، درصورتی‌که قصد خرید نمایشگرهای به‌روز و مجهز به پنل Nano IPS، اما با قیمت اقتصادی دارید باید به سراغ مانیتورهای استوک بروید. خرید مانیتورهای استوک باتوجه‌به حساسیت پنل صفحه‌نمایش و مشکلات آسیبی، بسیار مهم و نیاز به دقت بالا است. فروشگاه اینترنتی دانش رایانه مرجع خرید انواع مانیتور استوک وارداتی با ضمانت سلامت 100% می‌باشد. صفحه‌نمایش نمایشگرهای این فروشگاه توسط متخصصان کاملاً تست شده و بدون هیچ ایرادی مانند پیکسل سوختگی و هاله رنگی هستند. این محصولات با داشتن مهلت تست به سراسر کشور با بسته‌بندی ایمن و قیمت مناسب ارسال می‌شوند تا تجربه خریدی مطمئن بابت سلامتی کالا و امکان مرجوعی در صورت نارضایتی داشته باشید. برای مشاهده تمام محصولات استوک دانش رایانه به سایت این فروشگاه اینترنتی به آدرس Daneshcm.ir مراجعه فرمایید.

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا