نخستین تحقیق هوش مصنوعی درباره سلامت انسان: تغذیه سالم کلید اصلی است

نخستین تحقیق هوش مصنوعی درباره سلامت انسان: تغذیه سالم کلید اصلی است
پژوهشگران در موسسه فناوری فدرال لوزان سوییس میگویند غذایی که میخوریم و میزان استمرار ما در خوردن آن مهمترین عوامل در تعیین سلامت رودهاند.
بررسیها معمولا رژیمهایی را که سرشار از فیبر، میوه، سبزیجات و مغزها هستند، با تنوع بالاتر میکروبهای روده و سلامتی بهتر دستگاه گوارش مرتبط میدانند.
میکروبهای روده شامل باکتریها، ویروسها، قارچها و سایر میکروارگانیسمهاییاند که در دستگاه گوارش ما زندگی میکنند. برخی از آنها سلامت بدن را تقویت میکنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است مضر باشند.
این پژوهش جدید که در نشریه «نیچر کامیونیکیشنز» (Nature Communications) منتشر شد، برای نخستین بار نشان میدهد استمرار در پیروی از یک رژیم غذایی سالم به اندازه نوع یا مقدار غذایی که میخوریم، برای سلامتی روده اهمیت دارد.
این مطالعه که بر پایه تحلیل هوش مصنوعی انجام شد، نشان میدهد خوردن مستمر میوهها، سبزیجات و غلات برای شکلگیری یک ریززیواگان [یا اصطلاحا میکروبیوتای] روده سالم مهم است. مارسل سالاته، یکی از نویسندگان این مقاله، گفت: «این پژوهش بهروشنی نشان میدهد که نمیتوان در یک روز [تغذیه] سالم، مقدار زیادی سبزیجات خورد و سپس در بقیه هفته یا ماه به شکل ناسالم تغذیه کرد.»
«در واقع، بررسی ما نشان میدهد که مصرف نامرتب و غیرمنظم مواد غذایی سالم بسیاری از آثار مفید آنها را بر میکروبیوتای روده از بین میبرد. این یافته مشوقی واقعی برای مطالعات آینده است تا نهفقط این را بررسی کنند که افراد چه چیزی میخورند، بلکه به الگوهای تغذیه آنها را در گذر زمان نیز توجه کنند.»
روشهای پیشرفته هوش مصنوعی که برای ارزیابی نمونههای مدفوع به کار میروند، بهطور فزایندهای برای پیشبینی رژیم غذایی افراد بر اساس میکروبیوتای آنها و برعکس استفاده میشوند.
پژوهشگران دریافتند که میکروبیوتای روده یک فرد میتواند با دقتی تا ۸۵ درصد پیشبینی کند او چه میخورد و برعکس.
دکتر سالاته گفت: «به دست آوردن چنین دادههایی از نمونه مدفوع نسبتا آسان است، اما شناخت رژیم غذایی یک فرد بسیار دشوار است؛ این دادهها همواره از جمله مواردی بودهاند که جمعآوریشان چالشبرانگیز بوده است.»
این مطالعه جدید دادههای تغذیهای حدود هزار نفر را که بخشی از پروژه «غذا و شما» (Food and You) بودند، ارزیابی کرد.
این دادهها از طریق اپلیکیشن «مای فود ریپو» (MyFoodRepo) که این موسسه سوییسی آن را توسعه داده بود، جمعآوری شدند.
سامانه هوش مصنوعی این اپلیکیشن دادهها را از نظر محتوای تغذیهای تحلیل کرد و سپس پژوهشگران این تحلیل را بازبینی کردند.
روهان سینگ، نویسنده ارشد این مقاله، گفت: «در گذشته، تحقیقات تغذیه عمدتا بر پرسشنامههای تناوب مصرف غذا و یادآوری ۲۴ ساعته رژیم غذایی متکی بود. به لحاظ نظری میتوان از کسی خواست همه چیزهایی را که میخورد بنویسد، اما در عمل، این کار انجام نمیشود، زیرا تقریبا غیرممکن است.»
این پژوهش درباره [آن دسته از] بیماریهای مرتبط با سبک زندگی که اغلب بهتدریج ایجاد میشوند، ای شدند تا نه فقط بر نوع و مقدار غذا، بلکه بر استمرار رفتارهای تغذیه سالم نیز تاکید شود.
آنها امیدوارند از دادههای جدید برای بررسی ارتباط میان افزودنیهای غذایی مانند امولسیفایرها، که در غذاهای فوقفراوریشده یافت میشوند و میکروبیوتای روده، استفاده کنند. دکتر سالاته گفت: «فرضیهای قوی وجود دارد که برخی از این افزودنیها واقعا ممکن است اثر منفی بر میکروبیوتای شما داشته باشند و ما قرائن اولیهای در دست داریم که نشان میدهند احتمالا چنین است.»



