لوتئولین، آنتیاکسیدانی طبیعی برای جلوگیری از سفید شدن مو

لوتئولین، آنتیاکسیدانی طبیعی برای جلوگیری از سفید شدن مو
پژوهشگران دانشگاه ناگویای ژاپن به سرپرستی ماساشی کاتو و تاکومی کاگاوا، موفق به کشف تأثیر آنتیاکسیدان لوتئولین در جلوگیری از سفیدی مو شدهاند.
به گزارش نیوزلن و به نقل از سایتکدیلی، لوتئولین که به طور طبیعی در سبزیجاتی مانند کرفس، بروکلی، هویج، پیاز و فلفل یافت میشود، با حفظ بیان اندوتلین و فعالیت ملانوسیتها، از کاهش رنگدانههای مو جلوگیری میکند.
در این مطالعه، تأثیر سه آنتیاکسیدان (لوتئولین، هسپرتین و دیوسمتین) بر موشهایی که مستعد سفید شدن مو بودند بررسی شد. نتایج بهدستآمده نشان داد که تنها در موشهایی که لوتئولین دریافت کردند رنگ طبیعی مو حفظ شد. این یافته نشان داد که لوتئولین، برخلاف دو آنتیاکسیدان دیگر، اثر ویژهای بر جلوگیری از سفیدی مو دارد.
محققان دریافتند که این اثر لوتئولین به دلیل نقش آن در حفظ بیان اندوتلینها و گیرندههایشان است که در تنظیم فعالیت سلولهای تولیدکننده رنگدانه (ملانوسیتها) نقش دارند. نکته جالب این بود که لوتئولین تأثیر خاصی بر چرخه رشد مو نداشت، بلکه مستقیماً بر حفظ رنگ مو مؤثر بود.
شباهت روند سفیدی مو در موشهای آزمایشگاهی و انسانها، امیدها را برای توسعه درمانهای جدید تقویت کرده است. از آنجا که لوتئولین به صورت مکملهای خوراکی و موضعی نیز در دسترس است، میتوان از آن به عنوان یک گزینه بالقوه برای درمان سفیدی مو استفاده کرد. در ادامه تحقیقات، دانشمندان بررسی خواهند کرد که آیا این ترکیب میتواند در دیگر تغییرات مرتبط با افزایش سن، مانند طاسی، نیز مؤثر باشد.