تراشه جدید هوش مصنوعی هواوی با انویدیا A100 رقابت میکند
تراشه جدید هوش مصنوعی هواوی با انویدیا A100 رقابت میکند
مرکز هوش مصنوعی و رباتیک(CAIR) که توسط آکادمی علوم چین(CAS) در هنگ کنگ در سال ۲۰۱۹ تاسیس شد، روز جمعه از آخرین مدل هوش مصنوعی خود به نام Cares Copilot ۲.۰، رونمایی کرد. این مدل برای پشتیبانی از جراحان با وظایفی مانند برنامهریزی جراحی، تولید گزارشهای تشخیصی و بازیابی پروندههای مشابه طراحی شده است.
به گزارش نیوزلن از ایسنا، این مدل ارتقا یافته، بر اساس نسخه قبلی آن که در ماه مارس منتشر شد، با استفاده از تراشه هوش مصنوعی Ascend ۹۱۰B هواوی آموزش داده شده است. تراشهای که این شرکت ادعا میکند عملکردی قابل مقایسه با انویدیا Nvidia A100 دارد. به گفته لیو هونگ بین(Liu Hongbin)، مدیر اجرایی مرکز هوش مصنوعی و رباتیک، تراشههای هواوی اساسا نیازهای تحقیقاتی آزمایشگاه را برآورده میکنند.
پیشرفت در فناوری تراشه هوش مصنوعی هواوی
در ماه اوت سال ۲۰۲۳، مرکز رباتیک و هوش مصنوعی، یادداشت همکاری با هواوی برای همکاری در زمینه یکپارچه سازی برنامههای هوش مصنوعی در جراحی را امضا کرد. با پیشبینی محدودیتهای مداوم در دسترسی به تراشههای پیشرفته ایالات متحده، این مرکز تحقیقاتی به دنبال راهحلهای جایگزین بود. طبق گفته رهبر مرکز رباتیک و هوش مصنوعی، از آن زمان، قابلیتهای تراشه هوش مصنوعی هواوی به سرعت پیشرفت کرده است.
همانطور که لیو توضیح میدهد، پیشرفت تراشههای هوش مصنوعی هواوی قابل توجه بوده است و آنچه در ابتدا یک تا دو ماه طول کشید تا با همان مقدار داده تکمیل شود، اکنون در حدود یک هفته به پایان رسیده است.
مدل Cares Copilot ۲.۰، ساخته شده بر روی مدل زبانی متن باز Llama 2 متا پلتفرم و با استفاده از سرور Atlas ۸۰۰T A۲ هواوی آموزش دیده است و در بیمارستانهایی مانند اولین بیمارستان وابسته دانشگاه سان یات سن(Sun Yat-sen) در گوانگژو و به گفته لیو، بیمارستان شاهزاده ولز در هنگکنگ استفاده میشود.
پیشرفتهای مرکز رباتیک و هوش مصنوعی همچنین نشان میدهد که هواوی چگونه شکاف ایجاد شده توسط تراشهساز آمریکایی انویدیا را پر کرده است که تراشههای پیشرفتهاش در چین به دلیل کنترلهای صادراتی ایالات متحده محدود شدهاند. تراشههای هواوی اکنون بهترین انتخاب برای مؤسسات تحقیقاتی و مشاغل چینی است.
محدودیتهای ایالات متحده، توسعه را در چین پیش میبرد
این غول چینی به تازگی تاکید کرده است که تراشه هوش مصنوعی Ascend ۹۱۰B میتواند با معیارهای عملکرد مشخصی از A100 انویدیا مطابقت داشته باشد. این شرکت همچنین قصد دارد تولید انبوه پیشرفتهترین تراشه هوش مصنوعی خودیعنی Ascend ۹۱۰C را در سه ماهه اول سال ۲۰۲۵، با وجود چالشهایی که در تولید تراشه به دلیل محدودیتهای ایالات متحده وجود دارد، آغاز کند.
تراشه ۹۱۰C که توسط کورپوریشن بینالمللی ساخت نیمهرسانا(SMIC) با استفاده از فرآیند N+2 ساخته شده است، به دلیل کمبود تجهیزات پیشرفته، تنها ۲۰ درصد بازده دارد. تراشههای پیشرفته معمولا به بازدهی بالای ۷۰ درصد نیاز دارند تا از نظر تجاری بادوام باشند. حتی تراشه ۹۱۰B هواوی که توسط کورپوریشن بینالمللی ساخت نیمهرسانا نیز ساخته شده است، بازدهی حدود ۵۰ درصدی دارد که باعث تاخیر در تولید و انجام سفارش میشود.
با این حال، این شرکت مخابراتی، نمونههایی از تراشه جدید را به چندین شرکت فناوری ارسال کرده و شروع به دریافت سفارش کرده است.
هواوی در مرکز تنشهای آمریکا و چین بر سر تجارت و امنیت قرار دارد. واشنگتن محدودیتهای متعددی را بر هواوی و دیگر شرکتهای چینی اعمال کرده است، به این دلیل که پیشرفتهای فناوری آنها میتواند تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا باشد. علاوه بر این، همچنین در قلب رقابت تراشههای هوش مصنوعی چین و ایالات متحده قرار دارد و پکن به هواوی روی آورد تا تلاش این کشور برای خوداتکایی نیمهرساناها را رهبری کند.