فناوری

تحقیقات هوش مصنوعی کمک می‌کند با حیوانات خانگی حرف بزنیم

تحقیقات هوش مصنوعی کمک می‌کند با حیوانات خانگی حرف بزنیم

مرکز مطالعات ادراک و آگاهی حیوانات جرمی کولر با بودجه‌ای معادل چهار میلیون پوند و مستقر در مدرسه اقتصاد و علوم سیاسی لندن (LSE)، قرار است فعالیت خود را از ۳۰ سپتامبر آغاز کند. این مرکز با بهره‌گیری از متخصصانی از رشته‌های گوناگون، به پژوهش درباره گونه‌های جانوری غیر از انسان خواهد پرداخت.

در میان پروژه‌های این مرکز، یکی از پروژه‌ها به بررسی این موضوع خواهد پرداخت که هوش مصنوعی احتمالا چگونه می‌تواند به انسان‌ها کمک کند تا با حیوانات خانگی خود «صحبت» کنند‌ــ همچنین چه چیزهایی ممکن است اشتباه پیش بروند و چگونه می‌توان از خطرات احتمالی جلوگیری کرد.

پروفسور جاناتان برچ، نخستین مدیر این مرکز، به روزنامه گاردین گفت: «ما دوست داریم حیوانات خانگی‌مان ویژگی‌های انسانی از خود نشان دهند و با ظهور هوش مصنوعی، شیوه‌هایی که حیوان خانگی‌تان خواهد توانست با شما صحبت کند، وارد مرحله‌ای کاملا جدید خواهد شد.»

«اما هوش مصنوعی اغلب پاسخ‌هایی ساختگی تولید می‌کند که کاربر را راضی کند، نه اینکه بر واقعیت عینی استوار باشند. اگر این موضوع در مورد آسایش و رفاه زندگی حیوانات خانگی به کار گرفته شود، می‌تواند فاجعه‌بار باشد.»

«ما به‌شدت به چارچوب‌هایی نیاز داریم که استفاده مسئولانه و اخلاقی از هوش مصنوعی در رابطه با حیوانات را تنظیم کنند. در حال حاضر، در این حوزه هیچ‌گونه مقرراتی وجود ندارد. این مرکز می‌خواهد دستورالعمل‌هایی اخلاقی‌ تدوین کند که در سطح جهانی به رسمیت شناخته شوند.»

این مرکز قرار است در همکاری با سازمان‌های غیردولتی و با هدف تدوین راهنماها و پژوهش‌هایی فعالیت کند که در ادامه بتوان برای آن راهنماها و پژوهش‌ها در سطح جهانی حمایت‌های ساختاری و سازمان‌یافته جلب کرد.

جف سبو، مدیر مرکز حفاظت از محیط زیست و حیوانات در دانشگاه نیویورک، به این روزنامه گفت که مسائلی همچون آگاهی و رفاه حیوانات، تاثیر هوش مصنوعی بر حیوانات و همچنین نگرش عمومی به حیوانات «از جمله مهم‌ترین، دشوارترین و نادیده‌گرفته‌شده‌ترین مسائلی به شمار می‌روند که ما به‌عنوان یک جامعه با آن‌ها روبرو هستیم».

او افزود: «انسان‌ها در این سیاره همراه با میلیون‌ها گونه و کوینتیلیون‌ها حیوان که هر یک موجودی مستقل‌اند، زندگی می‌کنند و ما چه بخواهیم چه نخواهیم، بر حیوانات در سراسر جهان تاثیر می‌گذاریم.»

پروفسور کریستین اندروز که یکی از اعضای هیئت امنای این مرکز جدید است، گفت که معتقد است این پروژه جدید حتی می‌تواند به پرسش مربوط به آگاهی انسان و چیستی آن پاسخ دهد؛ پرسشی که او آن را بزرگ‌ترین پرسش در علم می‌داند.

او گفت: «ما هنوز نمی‌دانیم چه چیزی انسان‌ها را به موجودی [خود]آگاه تبدیل می‌کند، یا چرا آگاهی در انسان آغاز می‌شود یا پایان می‌یابد، اما می‌دانیم که راه دستیابی به این پاسخ‌ها این است که ابتدا سیستم‌های ساده را بررسی کنیم. علم با بررسی جانداران ساده، در ژنگان‌ شناسی (genomics) و پزشکی گام‌های بزرگی برداشته است.»

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا