ماهواره و فضا

تاسیس انجمن مریخ؛ آمادگی برای ساخت شهر‌های آينده در سیاره سرخ

تاسیس انجمن مریخ؛ آمادگی برای ساخت شهر‌های آينده در سیاره سرخ

رابرت زوبرین، بنیان‌گذار و رئیس انجمن مریخ، در یک پادکست که به صورت مستقیم پخش می‌شد، جزئیات بیشتری از این طرح ارائه داد.

به گزارش نیوزلن و به نقل از ایندیپندنت، به گفته او، بسیاری از جزئیات این طرح هنوز مشخص نشده است- از جمله منابع مالی آن، ساختار دقیق سازمانی و محل استقرار موسسه. اما شمال غربی اقیانوس آرام و همچنین کلرادو، دفتر قدیمی انجمن مریخ، یکی از گزینه‌های اصلی برای استقرار دفتر مرکزی این موسسه خواهند بود.

زوبرین در این پادکست ضمن اشاره به سرمایه‌گذارهای عرصه بیوتکنولوژی و هوش مصنوعی در منطقه، سیاتل در شمال غربی اقیانوس آرام و همچنین کلرادو به عنوان گزینه جایگزین را از جمله گزینه‌های احتمالی برای تاسیس دفتر مرکزی این انجمن عنوان کرد.

به گفته او، موسسه فناوری مریخ، مکمل تلاش‌های ناسا و سایر سازمان‌های فضایی خواهد بود و چشم‌انداز ایلان ماسک، بنیان‌گذار اسپیس‌اکس، برای تبدیل بشر به گونه‌ای چندسیاره‌ای را پی خواهد گرفت.

زوبرین همچنین اعلام کرد که اسپیس‌اکس و سایر شرکت‌های سرمایه‌گذار کارآفرین در زمینه پرتاب فضاپیما در حال حاضر به‌سرعت در حال ساخت و توسعه سیستم‌های حمل‌ونقلی‌اند که قادر باشند ما را به سیاره مریخ برسانند.

به گفته او آنچه لازم است، وجود موسسه‌ای است که به طور اختصاصی به توسعه فناوری‌هایی بپردازد که به ما امکان می‌دهد در سیاره سرخ زندگی کنیم.

زوبرین می‌گوید موسسه فناوری مریخ روی سه فناوری پیشرفته تمرکز خواهد کرد:

• نوآوری‌های بیوتکنولوژی که می‌تواند چشم‌انداز تولید غذا، دارو و سایر منابع را با استفاده از منابع موجود در خود مریخ به حداکثر برسانند

• نوآوری‌هایی در عرصه رباتیک، اتوماسیون و هوش مصنوعی که به جوامع کوچکی از انسان‌های مهاجر به مریخ امکان می‌دهد مریخ را قابل‌‌سکونت‌تر کنند و زیرساخت‌های موردنیاز را بسازند

• فناوری‌های هسته‌ای پیشرفته که با رآکتورهای شکافت در مقیاس کوچک آغاز می‌شوند و در ادامه به تاسیسات هسته‌ای همجوشی می‌رسند تا انرژی موردنیاز برای سکونتگاه‌های انسانی در حال رشد را فراهم کنند.

 

تاسیس انجمن مریخ؛ آمادگی برای ساخت شهر‌های آينده در سیاره سرخ

زوبرین همچنین اعلام کرد که این موسسه قرار است به عنوان یک سازمان غیرانتفاعی تشکیل شود که با کمک‌های معاف از مالیات، تامین مالی می‌شود. همچنین آزمایشگاه فناوری مریخ نیز تاسیس خواهد شد که به طور کامل تحت مالکیت این موسسه خواهد بود.

چنین ساختاری به منظور فراهم کردن فرصت‌های سرمایه‌گذاری برای حامیان و همچنین ایجاد درآمد از طریق صدور مجوز مالکیت معنوی، شرکت زایشی  یا اصطلاحا واگذاری درون شرکتی و نیز قراردادهای تحقیق و توسعه طراحی شده است.

زوبرین می‌گوید: «ما می‌توانیم در آغاز با مقدار نسبتا کم، با چند میلیون دلار، یک برنامه تحقیقاتی شروع کنیم. ایده اینجا این است که می‌خواهیم تحقیقاتی را انجام دهیم که درآمد ایجاد کند.»

این طرح از موسسه خواهد خواست تحقیقاتی را در مقر اصلی و دفتر مرکزی‌اش انجام دهد‌ــ و همچنین کار تحقیقاتی را به شرکت‌ها و دانشگاه‌ها و همچنین داوطلبانی که پروژه‌های مرتبطی را پیشنهاد می‌کنند، بسپارد.

به گفته زوبرین، او تمایل دارد موسسه فناوری مریخ را به هر صورت «تا اول سال» راه‌اندازی کند.

او در ادامه این پادکست، با اشاره به اینکه این تازه آغاز راه است، افزود که تاکنون بازخوردهای خوبی دریافت کرده است.

برنامه فعلی ناسا با هدف اکتشاف در اعماق فضا این است که در اواسط دهه ۲۰۲۰، فضانوردانی را به ماه بفرستد و از آنچه در این سفرها آموخته می‌شود، برای برنامه‌ریزی و سفر به مریخ استفاده کند. شرکت اسپیس‌اکس ایلان قصد دارد با استفاده از موشک عظیم استارشیپ، شهرک‌نشینان آینده مریخ را در بازه زمانی کوتاه‌تری به سیاره سرخ برساند.

انجمن مریخ در حال حاضر یکسری ایستگاه تحقیقاتی در یوتا و مجمع‌الجزایر قطبی کانادا راه‌اندازی کرده که هر دو روی آزمایش فناوری‌ها و فرایندهایی تمرکز دارند که می‌توانند در خلال ماموریت‌های واقعی به مریخ استفاده شوند.

آیا انجمن مریخ خواهد توانست این بخش از برنامه‌هایش را نیز به واقعیت تبدیل کند؟ زوبرین یادآور می‌شود که از نظر تجاری، سرمایه‌گذاری در موسسه فناوری مریخ ممکن است به اندازه سرمایه‌گذاری در یک شرکت جدید پرتاب موشک، سودآور نباشد. به گفته او، سرمایه‌گذاران اولیه باید به جای سود کوتاه‌مدت، چشم‌اندازی بلندمدت داشته باشند. او می‌گوید: «این امید است که ما را به مریخ خواهد رساند نه آز و حرص و طمع.»

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا