برای جلوگیری از زوال عقل به جای قهوه، چای سبز بنوشید

برای جلوگیری از زوال عقل به جای قهوه، چای سبز بنوشید
پژوهشگران عادات نوشیدن قهوه و چای را در افراد مسن بررسی کردند و دریافتند که بین مصرف بیشتر چای سبز و کاهش ضایعات ماده سفید مغزیــ که با زوال عقل عروقی و بیماری آلزایمر مرتبط استــ «ارتباط قابل توجهی» وجود دارد.
یک بررسی که در مجله «انپیجی ساینس آو فود» (NPJ Science of Food) منتشر شد، دادههای حدود ۱۰ هزار نفر از افراد مسن ژاپنی را بررسی کرد که در یک مطالعه مشاهدهای در دست اجرا درباره زوال عقل شرکت داشتند. شرکتکنندگان امآرآی (MRI) شده و پرسشنامههای تغذیهای را تکمیل کرده بودند.
پژوهشگران گفتند که فشار خون بالا بهعنوان «مهمترین عامل خطر» برای این ضایعات در نظر گرفته شده و گزارشها حاکی از آن است که چای سبز میتواند فشار خون را کاهش دهد.
محققان گفتند چای سبز نسبت به قهوه در هر فنجان کافئین کمتری هم دارد که ممکن است این نیز مفید باشد.
آنها افزودند: «مصرف چای سبز ممکن است با بهبود فشار خون، به کاهش ضایعات ماده سفید کمک کند.»
«علاوه بر این، چای سبز نسبت به قهوه که بر فشار خون تاثیر منفی میگذارد، کافئین کمتری دارد، بنابراین این امر نشان میدهد که چای سبز ممکن است بر ضایعات ماده سفید اثرگذارتر باشد.»
یک مطالعه جداگانه اخیرا نشان داده که نوشیدن قهوه هنگام صبح ممکن است نسبت به نوشیدن آن در طول روز، فواید بیشتری برای سلامتی داشته باشد، از جمله کاهش خطر بیماری قلبی و مرگ.
چای سبز از برگها و جوانههای گیاه «کاملیا سیننسیس» (Camellia sinensis) تولید میشود و حاوی آنتیاکسیدانها، ویتامینها و مواد معدنی و همچنین کافئین است. یک فنجان چای سبز معمولا حاوی ۴۵ــ۲۵ میلیگرم کافئین است.
قهوه که از دانههای انواع مختلف گیاهان قهوه تولید میشود، هم حاوی آنتیاکسیدانها است. بسته به روش دم کردن، ممکن است حاوی حدود ۱۰۰ میلیگرم کافئین باشد.
پژوهشگران تاکید کردند که این بررسی محدودیتهایی داشته است: «نخست، ما تنها مصرف چای سبز و قهوه را در قالب نوشیدنی بررسی کردیم و مقدار آن در میانوعدهها را در نظر نگرفتیم.
توجه به این نکته مهم است که در مورد نحوه دم کردن چای سبز هیچ اطلاعاتی وجود نداشت، در حالی که نحوه دم کردن میتواند به تفاوتهایی در محتوای مواد بیواکتیو منجر شود.»
پژوهشگران افزودند که این بررسی تنها بر عادات نوشیدن افراد ژاپنی متمرکز بود، بنابراین مشخص نبود که آیا در کشورهای دیگر روندهای مشابهی قابلمشاهده است یا خیر.
پژوهشگران گفتند: «در نتیجه، این مطالعه نشان داد که افزایش مصرف چای سبز با کاهش ضایعات ماده سفید مغزی ارتباط دارد.
با توجه به اینکه ضایعات ماده سفید مغزی با زوال عقل عروقی و بیماری آلزایمر ارتباط نزدیکی دارند، یافتههای ما نشان میدهد که نوشیدن چای سبز، بهویژه سه فنجان یا بیشتر در روز، ممکن است به پیشگیری از زوال عقل کمک کند.
با این حال، برای تایید نتایج ما، به مطالعات آیندهنگر طولانیمدت و تحقیقات بنیادی بیشتری نیاز است.»