مديريت ICT

از این پس مسئولیت ادامه فیلترینگ با آقای پزشکیان است

از این پس مسئولیت ادامه فیلترینگ با آقای پزشکیان است

یا وجود آنکه مسعود پزشکیان رییس جمهور فعلی ایران، وعده داده بود که مشکل فیلترینگ در کشور را حتما حل خواهد کرد، اما به نظر می‌رسد که امیدها در این زمینه کم‌رنگ شده است.
 
سابقه فیلترینگ در ایران

مسدود کردن سایت‌های اینترنتی در ایران سابقه‌ای طولانی دارد. در ابتدا عمدتا وجود محتوای غیراخلاقی باعث فیلتر شدن برخی سایت‌ها عنوان می‌شد، سپس به‌تدریج مدیران سایت‌های داخلی نیز تذکرهایی دریافت می‌کردند که ار آنها خواسته می‌شد برخی صفحات(غالبا نامطلوب) خود را حذف نمایند،‌اما این تذکرات بعدها گسترش یافت و حتی برخی سایت‌های پربیننده نیز عمدتا به دلایل سیاسی مشمول فیلترینگ شدند.
مسئولیت این اقدام در ابتدا با کمیته تعیین مصادیق مجرمانه(که اصطلاحا کمیته فیلترینگ نامیده می‌شد) بود، اما بعدها نهادهای دیگری از جمله امنیتی و قضایی هم وارد میدان شدند و دایره مسدود کردن سایت‌ها گسترش یافت. این روال زمانی شدت گرفت که برخی پلتفرم‌ها و شبکه‌های اجتماعی رسما و به‌شکل دائمی فیلتر شدند؛ از سرویس‌های خدمات بلاگ مانند بلاگ‌اسپات گرفته تا یوتیوب و فیس‌بوک و توییتر و تلگرام و… نهایتا در سال 1401 و پس از بروز برخی ناآرامی‌های اجتماعی، فیلترینگ دو پلتفرم مشهور و پرکاربرد اینستاگرام و واتس‌اپ نیز به دستور سران قوای سه‌گانه و بدون محدودیت زمانی انجام شد.
در تمام این سال‌ها با وجود انتقادات و اعتراضات فراوان، تلاش جدی برای رفع این محدودیت‌ها انجام نشد، اما گاه تبلیغاتی برای حل این مشکل صورت می‌گرفت، از جمله ابراهیم رییسی رییس جمهور پیشین قبل از انتخاب به این سمت، وعده‌هایی برای حل این مسئله داده بود که البته به سرانجامی نرسید.
 

مسعود پزشکیان اما در زمان تبلیغات برای انتخابات به مقام ریاست جمهوری، حل مشکل فیلترینگ را به عنوان یکی از اهداف مشخص و اصلی خود عنوان کرد، اما پس از انتخاب، عمدتا سکوت پیشه کرد، هر چند مقامات دولتی اعلام می‌کردند که مشغول رایزنی برای از طریق گفت‌وگو و مذاکره با مسئولین دیگر است، و از جمله رضایت سران قوا برای رفع فیلترینگ بدست آمده است، اما تاکنون نتیجه‌ای عملی حاصل نشده است.
 
دولت پزشکیان: در رفع فیلترینگ موفق نشدیم!

به گزارش نیوزلن اخیرا محمدجعفر قائم پناه معاون اجرایی رییس جمهور اعلام کرد: «۶۰ درصد مردم با فیلترینگ مخالفند و البته هر ساله مردم ما ۲۰ همت صرف هزینه فیلترینگ می‌کنند،‌ اما شورای فضای مجازی با ۱۵ عضو حقیقی فعلا رفع این فیلترینگ را به صلاح نمی‌دانند. ما باید اینها را قانع کنیم که فیلترینگ حتی امنیت کشور را هم به هم می‌ریزد، چرا که دشمنان با همین ابزارهای فیلترینگ به اطلاعات مردم دست می‌یابند.»
بدین ترتیب،‌ معاون مسعود پزشکیان با بیان موانع رفع فیلترینگ،‌ مجددا بر مانع‌تراشی‌ها بر سر راه رفع فیلترینگ در شورای عالی فضای مجازی تاکید کرد.
همچنین فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت نیز در مقابل اعتراض دانشجویان اذعان کرد که: «شما درست می‌گویید، آقای رئیس جمهور در انجام بعضی از وعده‌هایش نتوانسته هنوز موفق شوند از جمله فیلترینگ. در زمینه رفع فیلترینگ هنوز نتوانستیم موفق شویم.»
 
مسئولیت ادامه فیلترینگ با پزشکیان است

عباس عبدی روزنامه‌نگار و فعال سیاسی در خصوص عدم حل معضل فیلترینگ، اعتقاد دارد که این مشکل باید حتما حل شود و توجیهاتی مانند «نمی‌گذارند» و «مخالف هستند» به هیچوجه پذیرفتنی نیست.
این روزنامه‌نگار ضمن انتقاد از این مواضع دولت، تاکید کرد: «از این پس ادامه فیلترینگ ربطی به مخالفت آن ۱۵ عضو شورای عالی فضای مجازی ندارد، مسئولیت آن با دولت و شخص آقای پزشکیان است.»
عبدی در مصاحبه‌ای با خبرآنلاین ضمن اعتراض به این موضوع، می‌افزاید: «اگر کسانی هستند که جلوی بدیهیات منافع کشور ایستاده‌اند پس هیچ کدام از وعده‌های آقای پزشکیان محقق نخواهد شد.»

متن مصاحبه عبدی را در ادامه می‌خوانید:

سوال: آقای قائم پناه در سخنان خود به مخالفت ۱۵ عضو حقیقی فضای مجازی با رفع فیلترینگ اشاره کردند، این که آنان رفع فیلترینگ را به مصلحت نمی‌دانند. و به نوعی مردم را از تحقق یکی از وعده‌های داده شده آقای رییس‌جمهور ناامید کردند، شما فکر می‌کنید ماجرا به کجا خواهد رسید؟

عبدی: البته ایشان در همان سخنرانی مفصل در مذمت فیلترینگ و هزینه‌های آن برای مردم سخن گفته‌اند که طبعا درست هم هست. ولی از این پس ادامه فیلترینگ ربطی به مخالفت آن ۱۵ عضو ندارد مسئولیت آن با دولت و شخص آقای پزشکیان است. اگر کسانی هستند که مطابق نظر معاون محترم اجرایی جلوی بدیهیات منافع کشور ایستاده‌اند پس هیچ کدام از وعده‌های آقای پزشکیان محقق نخواهد شد. مشابه همین استدلال را برای مصوبه حجاب هم می‌توان آورد. اقایان آمده‌اند که اینها را حل کنند و الا مردم که می‌دانستند چه کسانی و با چه منافعی پشت این سیاست‌ها هستند خیلی هم بهتر از مسیولین آنان را می‌شناسند. اگر قرار باشد که با رای مردم نتوانید وعده‌های داده شده را حل کنید لطفاً بگذارید خودشان این سیاست‌ها را پیگیری و اجرا کنند.

آقای رییس‌جمهور هنگامی که وعده داد آیا می‌دانست که می‌تواند آنها را عملی کند یا نمی‌دانست؟ اگر می‌دانست باید تا امروز حل کرده باشد. نمی‌گذارند و مخالف هستند و اینجور بهانه‌ها مطلقا پذیرفتنی نیست. اصلا ادامه این سیاست‌ها به زیان مملکت و حکومت است مگر شما آمده‌اید که علیه کشور و حکومت کار کنید و فیلترینگ را ادامه دهید؟ اگر هم نمی‌دانستند که وعده‌ای فراتر از قدرت خود داده‌اند از مردم عذر خواهی کنند و راه را برای برگشت قبلی‌ها باز نمایند. مردم رای نداده‌اند که فقط صندلی‌نشینان تغییر کنند بلکه دنبال تغییر سیاست‌ها و بهبود شرایط هستند. لطفا صداقت در برابر مردم را فراموش نکنند.

       در همین زمینه بخوانید:
       – پزشکیان: فیلترینگ برداشته می‌شود (ویدئو)

سوال: با توجه به این شرایط، به نظرتان فیلترینگ رفع خواهد شد؟
عبدی: مسئله امروز فراتر از فیلترینگ است. به هر حال مردم که از هر سدی عبور می‌کنند با قدری هزینه و زحمت و البته بدنامی و نفرین آن برای سیاستگذاری غیرعلمی می‌ماند. فیلترینگ امروز نمادی از مقاومت جریان تندرو در برابر تغییرات است. مصوبه حجاب هم همینگونه است.
آقای پزشکیان و قائم پناه و دیگر اعضای دولت حتما توجه دارند که قدرت آنان در حکمی که دارند نیست این احکام فقط یک برگه کاغذ است. مخالفت شما با فیلترینگ و رفتار با زنان برای پیش از رای دادن بود الان مردم نیازی به این مخالفت‌ها ندارند به عمل نیاز دارند.‌

مبادا دوستان دچار سندروم صندلی شوند. کمی به گذشته و اطراف نگاه کنیم. صندلی نه اعتبار می‌آورد و نه قدرتی پایدار ایجاد می‌کند. صندلی فقط یک فرصت و امکان است.
اگر با حمایت و احترام مردم روی آن بنشینیم و به این حمایت مستظهر باشیم همه چیز حل است. متاسفانه این سخن ایشان بوی قدرت و اتکا به منبع اصلی قدرت یعنی مردم را نمی‌دهد. امیدوارم اشتباه کرده باشم.
 

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا