ادعای سرطانزا بودن تخممرغ در هند؛ ماجرای یک گزارش جنجالی

ادعای سرطانزا بودن تخممرغ در هند؛ ماجرای یک گزارش جنجالی
موضوع تخممرغ طی روزهای اخیر در هند به یکی از بحثهای داغ شبکههای اجتماعی تبدیل شده است؛ ماجرا از آنجا آغاز شد که ویدئویی با ادعای «سرطانزا بودن تخممرغ» پس از انتشار گزارشی آزمایشگاهی درباره وجود بقایای آنتیبیوتیکهای ممنوعه در محصولات یک شرکت محلی، بهسرعت وایرال شد.
به گزارش نیوزلن، انتشار این ویدئو موجی از نگرانی در میان مصرفکنندگان ایجاد کرده و بسیاری از آنها خواستار دقت بیشتر در انتخاب تأمینکنندگان تخممرغ شدهاند؛ اما کارشناسان تأکید دارند موضوع مطرحشده به ماهیت خود تخممرغ مربوط نمیشود.
تخممرغ بهعنوان یک منبع غنی از مواد مغذی، حاوی پروتئینهای ضروری، ویتامینهای A، D، E و B12، ترکیب ارزشمند کولین، آنتیاکسیدانهایی همچون لوتئین و زآگزانتین و همچنین چربیهای غیراشباع است. این ماده غذایی یکی از کاملترین غذاها محسوب میشود و در تمام وعدههای روزانه، بدون توجه به روش پخت، قابل مصرف است.
براساس گزارش منتشرشده، در تخممرغهای تولیدشده توسط یک شرکت محلی، آثار دو گروه آنتیبیوتیکی نیتروفوران و نیتروایمیدازول شناسایی شده است؛ ترکیباتی که استفاده از آنها در صنعت طیور در بسیاری از کشورها ممنوع است، چرا که میتوانند موجب جهش ژنتیکی شده و احتمال بروز سرطان را افزایش دهند.
پس از انتشار این ویدئو، «جراح مانان فورا» در حساب اینستاگرام خود اعلام کرد که شخصاً تخممرغهای مورد اشاره را مصرف کرده و نتایج آزمایشها را «تکاندهنده» توصیف کرده است، بهویژه با توجه به اینکه برند مذکور محصولات خود را «فاقد آنتیبیوتیک» معرفی میکرد.
وی تأکید کرده است که نگرانی موجود به یک تأمینکننده خاص مربوط میشود و نه به تخممرغ بهعنوان یک ماده غذایی سالم. وی یادآور شد که مصرف متعادل تخممرغ، برای اغلب افراد ایمن و بدون مشکل است.



