کسب و کار

آیا جلسات مشاوره قبل از طلاق توافقی کارآمد بوده؟

آیا جلسات مشاوره قبل از طلاق توافقی کارآمد بوده؟

—————- رپورتاژ آگهی —————–

طلاق توافقی به‌نوعی جداشدن زن و شوهر با توافق و تفاهم کامل از یکدیگر است. در این نوع طلاق زن و مرد درخصوص تمامی موارد مانند نفقه، مهریه، حضانت فرزندان و سایر مسائل مربوط به طلاق با هم توافق کرده‌اند. امروزه قانونگذاران با هدف حمایت از خانواده و جلوگیری از طلاق‌هایی که امکان حل‌شدن مسئله را دارند، قانون جلسات مشاوره قبل از طلاق به‌شیوه توافقی را تصویب کرده‌اند. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا جلسات مشاوره قبل از طلاق‌های توافقی را با یکدیگر بررسی کنیم.
 
بررسی طلاق‌ به‌شیوه توافقی

در برخی از مواقع زن و مرد بعد از سال‌ها زندگی با یکدیگر یا بعد از گذشت مدت کوتاهی از ازدواج‌شان متوجه می‌شوند که اختلافاتی دارند یا به‌طورکلی در مسائل تفاهم لازم را برای زندگی ندارند. بعضی از افراد در این شرایط تصمیم به طلاق توافقی می‌گیرند. با وجود این، امکان حل‌شدن این مسائل و درست‌شدن رابطه زن و مرد در برخی موارد وجود دارد. طلاق به‌صورت توافقی مانند طلاق‌های دیگر پروسه قانونی خاصی دارد.
در این نوع جدایی، لازم است در قدم اول درخواست طلاق از طرف زن و شوهر ثبت شود. سپس طبق قانون مدنی و حمایت از خانواده، زن و شوهر باید هر دو در جلسات مشاوره قبل از طلاق شرکت کنند. اهدافی که با برگزاری این جلسات دنبال می‌شود، حل مشکلات بین زن و شوهر و ترمیم دوباره یک رابطه درست و سالم است. مشاوران در این جلسات تا حد ممکن تلاش می‌کنند زن و شوهر را از طلاق منصرف کنند. افراد برای اطلاع از جزئیات طلاق از نوع توافقی و همچنین جلسات مشاوره می‌توانند با یک وکیل طلاق صحبت کنند.
 
هدف از اجرای جلسات مشاوره

امروزه واژه طلاق بیشتر از گذشته شنیده می‌شود و می‌توان گفت که آمار طلاق در جامعه افزایش‌ یافته‌است. این موضوع سبب شده حتی برای طلاق‌های توافقی جلسات مشاوره‌ای در نظر گرفته شود. این جلسات دارای اهدافی در راستای کاهش آمار طلاق و حمایت از خانواده هستند. شرکت در جلسات مشاوره قبل از طلاق از نوع توافقی به‌صورت اجباری است و زن و مرد هر دو باید در این جلسات شرکت کنند. درادامه مهم‌ترین اهدافی را که با برگزاری این مشاوره دنبال می‌شود، بررسی می‌کنیم.
 
   1- اطمینان از تصمیم زوجین به طلاق

گاهی اوقات، مواردی مانند دخالت خانواده‌ها، خودخواهی زوجین و عدم فداکاری در رابطه، عدم پذیرش اشتباهات یا آگاه‌نبودن از آن‌ها منجر به طلاق توافقی می‌شود. درواقع این موارد تنها بخشی از مشکلاتی هستند که منجر به اختلافات زناشویی در زندگی می‌شود. زمانی‌که زن و مرد برای آخرین بار قبل از طلاق به یک مشاور مراجعه می‌کنند، متوجه می‌شوند که آیا راه‌حلی برای مشکلات آن‌ها وجود دارد یا خیر. درصورت عدم وجود راه‌حل منطقی، زوجین می‌توانند از تصمیمی که گرفته‌اند، اطمینان حاصل کنند.
 
   2- آگاهی از اشتباهات

مورد دیگری که باعث بسیاری از اختلافات می‌شود، این است که در برخی شرایط زوجین دید اشتباهی دارند و تنها حرف‌ها و رفتارهای فرد مقابل را اشتباه می‌دانند. با صحبت‌کردن با مشاور در جلسات قبل از طلاق این امکان فراهم می‌شود که مشاوران علت اختلاف را بررسی کرده و درصورت وجود چنین مشکلی اشتباه فرد را به او گوشزد کنند. در این شرایط ممکن است از تصمیمی که گرفته‌اند، پشیمان شوند یا ممکن است اختلافات آن‌ها حل نشود و برای پیگیری پروسه طلاق به وکیل خانواده مراجعه کنند.
 

 

مزایای مشاوره قبل از طلاق

بسیاری از زوجین با مشاوره‌های قبل از طلاق مشکل‌ دارند و بعد از تصمیم‌گیری می‌خواهند هرچه زودتر پروسه طلاق آن‌ها انجام شود. با وجود این، ما به شما توصیه می‌کنیم که جلسات مشاوره قبل از طلاق‌ توافقی را جدی بگیرید. در برخی کیس‌ها، زن و مرد از دید خودشان به بن‌بست رسیده‌اند و دیگر هیچ راهی برای اصلاح رابطه آن‌ها وجود ندارد؛ درحالی‌که این طرز فکر در برخی موارد بسیار اشتباه است. صحبت‌کردن با یک فرد آگاه در زمینه مشکلات خانوادگی و اختلافات زناشویی می‌تواند دید زوجین را نسبت به مشکلات‌شان عوض کند و درنتیجه دیگر نیازی به طی‌کردن فرایند جدایی و پرداخت هزینه وکیل طلاق نباشد و خانواده آن‌ها پایدار بماند.
 
آیا جلسات مشاوره اجباری هستند؟

بله، جلساتی که به‌عنوان مشاوره قبل از طلاق برای زوجین در نظر گرفته‌شده، اجباری است. به علت افزایش آمار طلاق در کشور، قوه قضائیه شرکت در این جلسات را اجباری کرده‌است. حضور زن و مرد در این جلسات این امکان را به مشاوران می‌دهد که جهت حل اختلاف با هر دو آن‌ها به‌صورت هم‌زمان صحبت کرده و برای جلوگیری از طلاق تلاش کنند. اگر درخصوص طلاق به‌صورت توافقی با همسرتان توافق دارید، لازم است به سامانه تصمیم و مداخله مراجعه کنید و در ابتدا جلسات مشاوره را بگذرانید. تا زمان اتمام این جلسات، قاضی رأی طلاق را صادر نخواهد کرد.
 
شرکت‌نکردن زن یا مرد در جلسات مشاوره چه پیامدی دارد؟

یکی از سوالات مهمی که برای افراد ایجاد می‌شود این است که عدم حضور زوج یا زوجه در مشاوره قبل از طلاق توافقی چه تاثیری در این پروسه دارد؟ در پاسخ به این سوال باید بدانید که طلاق به‌صورت توافقی زمانی انجام می‌شود که مرد و زن هر دو درمورد جدایی و پایان‌دادن به زندگی مشترک توافق داشته باشند. همچنین می‌دانید که جلسات مشاوره به‌صورت اجباری هستند؛ بنابراین عدم شرکت زوج یا زوجه در این جلسات به‌معنای عدم رضایت آن‌ها برای طلاق است. درنتیجه عدم مراجعه یکی از دو طرف سبب می‌شود امکان طلاق به‌صورت توافقی برای طرف مقابل وجود نداشته باشد.
 
مشاوره قبل از طلاق چند جلسه است؟

تعداد جلسات مشاوره قبل از طلاق به‌صورت توافقی باتوجه‌به نوع مشکل زوجین و میزان زمانی که مشاور برای بررسی مشکل و ارائه راه‌حل به آن‌ها لازم دارد، تعیین می‌شود. ممکن است تعداد جلسات مشاوره طلاق توافقی که برای یک زوج در نظر گرفته می‌شود با زوج دیگر کاملا متفاوت باشد. این نوع مشاوره حداقل در 3 جلسه و حداکثر در 5 جلسه برگزار می‌شود. درمجموع می‌توان گفت جلسات مشاوره پیش از طلاق مطابق با قانون، 45 روز کاری طول می‌کشد. بعد از به‌اتمام‌رسیدن جلسات مشاوره درصورتی‌که مشکل زن و شوهر حل‌ نشده باشد، گواهی عدم انصراف از طلاق برای آن‌ها صادر می‌شود. زن و مرد می‌توانند با داشتن این گواهی سایر مراحل طلاق از نوع توافقی را طی کنند.
 

 

نحوه دریافت وقت مشاوره

شما برای دریافت نوبت مشاوره قبل از طلاق به‌صورت توافقی باید به سامانه تصمیم مراجعه کنید. باتوجه‌به اجباری‌شدن شرکت در جلسات مشاوره قبل از طلاق توافقی، این سامانه راه‌اندازی شد. علت راه‌اندازی سامانه تصمیم نوبت‌دهی درخواست طلاق‌های توافقی و همچنین نوبت‌دهی برای مشاوره است. علاوه‌بر این موارد از سامانه تصمیم در طلاق‌هایی که به‌صورت یک‌طرفه از طرف زوج یا زوجه هستند نیز استفاده می‌شود.
 
هزینه جلسات مشاوره به چه صورت است؟

تمامی مواردی که مربوط به پروسه طلاق هستند توسط قانون تعیین می‌شوند. هزینه جلسات مشاوره نیز یک نمونه از این موارد است که هرساله توسط قوه قضائیه تعیین می‌شود. درخصوص طلاق به‌صورت توافقی مرد یا زن موظف به پرداخت هزینه جلسات مشاوره پیش از طلاق نیستند. اینکه کدام‌یک از آن‌ها باید هزینه مشاوره و سایر هزینه‌ها مانند هزینه وکیل طلاق توافقی و هزینه‌های مربوط به دادگاه را پرداخت کند، باتوجه‌به توافقات بین آن‌ها تعیین می‌شود.
 
در جلسات مشاوره چه مواردی بررسی می‌شود؟

در جلساتی که به‌عنوان مشاوره برگزار می‌شوند، فرد مشاور یا روان‌شناس وظیفه دارد مشکلات شما با همسرتان و علت این مشکلات را بررسی کند. این فرد باید بفهمد که علت واقعی بروز اختلافات زناشویی چیست و آیا این علت قابل‌حل‌شدن است یا خیر. درنهایت باید میزان اطمینان شما و همسرتان از طلاق به‌صورت توافقی و همچنین راضی‌بودن یا نبودن‌تان را بررسی کند. در مقابل زوجین باید تلاش کنند به‌صورت واضح و بدون اغراق مشکل را به مشاور بگویند؛ از مشاجره و بحث درخصوص مشکلات بپرهیزند و با آرامش، تمامی موارد کوچک و بزرگی را که سبب شده تصمیم به طلاق توافقی بگیرند، به مشاور اطلاع دهند.
 
مرحله بعد از مشاوره طلاق

بعد از برگزاری جلسات مشاوره دو حالت امکان‌پذیر است؛ حالت اول اینکه مشکل زن و مرد حل می‌شود و آن‌ها از تصمیم خود به طلاق پشیمان می‌شوند. در این صورت انصراف از طلاق توسط مشاور به اطلاع دادگاه می‌رسد. در غیر این صورت، یعنی اگر زن و مرد درباره تصمیم‌شان درخصوص طلاق به‌صورت توافقی اطمینان داشته باشند، گواهی عدم انصراف صادر می‌شود. در این مرحله لازم است زن و شوهر برای مسائلی مانند نفقه، مهریه، حضانت فرزندان و… توافق کنند و توافقاتی را که دارند، در سامانه تصمیم درج کنند. بعد از ثبت درخواست، زمان دادرسی از طریق پیامک به زوجین اطلاع داده می‌شود.
 

 

سخن پایانی

در این مقاله مراحلی را که شما باید برای انجام طلاق توافقی طی کنید، بررسی کردیم. مهم‌ترین مرحله که به‌صورت اجباری نیز است، شرکت در جلسات مشاوره پیش از طلاق است. شرکت در این جلسات تا حدودی سبب شده افراد از تصمیم طلاق به‌صورت توافقی منصرف شوند و به‌دنبال حل‌کردن مشکلات‌شان باشند. شما می‌توانید مشاوره‌های بیشتر و تخصصی‌تر را از گروه وکلای فراز دریافت کنید. گروه وکلای فراز بیش از 10 سال در زمینه امور حقوقی به‌ویژه امور مربوط به خانواده تجربه کاری دارد و بهترین وکلا و مشاوران حقوقی در این گروه حضور دارند.
منبع مطلب: شرایط طلاق توافقی با گروه وکلای فراز
 

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا