وابستگی آمریکا به رباتهای خارجی در مسیر بازسازی صنعت تولید

وابستگی آمریکا به رباتهای خارجی در مسیر بازسازی صنعت تولید
دولت ترامپ در تلاش برای بازسازی صنعت تولیدی آمریکا، به دنبال ایجاد کارخانههایی با بهرهوری بالا و سطح بالایی از اتوماسیون است. اما تحقق این هدف بدون واردات گسترده رباتهای صنعتی از کشورهای خارجی ممکن نیست.
به گزارش نیوزلن و به نقل از اکسیوس، پس از دههها کاهش سرمایهگذاری در بخش تولید، دولت فعلی آمریکا قصد دارد با تمرکز بر امنیت اقتصادی و ملی، تولید داخلی را دوباره به کشور بازگرداند. با وجود این، کمبود نیروی کار و رقابت با تولیدکنندگان ارزانتر خارجی، باعث شده اتوماسیون دیگر یک انتخاب نباشد، بلکه ضرورتی اجتنابناپذیر باشد.
طبق دادههای فدراسیون بینالمللی رباتیک، آمریکا در صنعت خودروسازی جایگاه خوبی از نظر نسبت ربات به کارگر دارد، اما در سایر صنایع مانند داروسازی، کشاورزی و لجستیک عقبتر از سایر کشورهاست. نکته قابلتوجه اینجاست که بیشتر رباتهای صنعتی مورد استفاده در آمریکا، وارداتیاند. ژاپن، چین، آلمان و کرهجنوبی حدود ۷۰ درصد از رباتهای صنعتی جهان را تولید میکنند. شرکت ABB سوئیسی تنها تولیدکننده بزرگ ربات است که پایگاهی تولیدی در آمریکا دارد و حدود ۷۵٪ از رباتهای فروختهشدهاش در آمریکا، در میشیگان ساخته میشوند.
در گذشته، آمریکا پیشتاز صنعت رباتیک بود. نخستین ربات صنعتی جهان در سال ۱۹۶۱ در کارخانه جنرال موتورز نصب شد. اما عدم حمایت دولت و مخالفت اتحادیهها باعث شد کشورهای دیگر، بهویژه ژاپن، از فرصت استفاده کرده و پیشرفت کنند. امروز، چین با برنامه «ساخت چین ۲۰۲۵» بهسرعت در حال رشد در این حوزه است.
اگرچه مسئولان کاخ سفید تأکید دارند که سرمایهگذاری سنگین اولیه برای ساخت تجهیزات مانند رباتها با مشوقهای مالیاتی کاهش خواهد یافت، اما پذیرش این حقیقت که فعلاً به تأمینکنندگان خارجی وابستهاند نیز بخشی از راهبرد رسمی است. شرکتهای آمریکایی مانند تسلا، Apptronik و Agility در حال توسعه رباتهای انساننما برای کارخانههای آیندهاند، اما نیاز فعلی صنعت به ربات، نمیتواند منتظر آینده بماند.