موبايل

مقایسه سرعت آیفون ۱۳ پرو و گلکسی اس ۲۱ اولترا

در ابتدا همراه ویدئو نیوزلن باشید:

تماشا در یوتیوب | تماشا در آپارات | تماشا در IGTV


با وجود نارضایتی کاربران، سامسونگ بازهم کهکشانی جدیدش را بسته به منطقه با یکی از دو تراشه Snapdragon 888 و Exynos 2100 عرضه می‌کند؛ اما کره‌ای‌ها می‌گویند «اگزینوس بازگشته است» و گلکسی اس ۲۱ اولترا دستگاهی بود که با این شعار روانه بازار شد: «با ارتقای عملکرد، بهره‌وری و قابلیت مبتنی‌بر هوش مصنوعی و دوربین‌محور، استاندارد جدیدی در زمینه تجربه گوشی هوشمند پرچم‌دار رقم می‌زند».

اگزینوس ۲۱۰۰ نخستین تراشه سامسونگ است که دیگر از هسته‌های پردازشی اختصاصی شرکت کره‌ای استفاده نمی‌کند. این تراشه از ساختار CPU سه‌تایی ۱+۳+۴ به‌ترتیب با یک هسته قدرتمند Cortex X1 و سه هسته میانی Cortex A78 و چهار هسته کم‌مصرف Cortex A55 برای دستیابی به ۱۹ درصد بهبود در پردازش‌های تک‌هسته‌ای و ۳۳ درصد در پردازش‌های چندهسته‌ای بهره می‌گیرد.

سامسونگ بیش از ۴۶ درصد عملکرد گرافیکی بهتر را با ماژول ۱۴ هسته‌ای Mali G78 پیش‌بینی می‌کند که پیشرفت شگفت‌انگیزی به‌حساب می‌آید. کره‌ای‌ها می‌گوید تراشه اگزینوس ۲۱۰۰ به‌مدد فناوری جدید AMIGO نرخ فریم پایدارتری در بازی‌ها به‌ارمغان می‌آورد؛ موضوعی که همواره یکی از ضعف‌های اصلی خانواده اگزینوس بود.

اپل حکمران مطلق تراشه‌‌های موبایل به‌حساب می‌آید و به‌نظر می‌رسد در سال ۲۰۲۲-۲۰۲۱ نیز تغییری در این وضعیت ایجاد نخواهد شد. اپل می‌گوید A15 Bionic، همان تراشه‌ای که به آیفون ۱۳ پرو قدرت می‌بخشد، در پردازش‌های CPU و GPUمحور به‌ترتیب ۵۰ و ۳۰ درصد سریع‌تر از رقبا عمل می‌کند؛ البته اپل امسال دو مدل از تراشه A15 را با گرافیک ۴ و ۵ هسته‌ای برای آیفون‌های عادی و پرو در نظر گرفته است.

کوپرتینونشین‌ها در تراشه A15 Bionic از مجموعه دستورالعمل‌های ARMv8 آرم استفاده می‌کنند و تولید آن را به شرکت TSMC با فناوری ساخت ۵ نانومتری این شرکت واگذار کرده‌اند. اپل می‌گوید تراشه A15 در دل خود از ۱۵ میلیارد ترانزیستور میزبانی می‌کند که ۲۷ درصد بیشتر از تعداد ترانزیستورهای به‌کاررفته در A14 Bionic است.

A15 Bionic در آیفون ۱۳ پرو از ترکیب ۲ هسته پرقدرت Avalanche با فرکانس ۳٫۲۳ گیگاهرتز و ۴ هسته کم‌مصرف Blizzard با فرکانس ۲ گیگاهرتز به‌عنوان CPU و از ماژول ۵ هسته‌ای اختصاصی اپل به‌عنوان GPU استفاده می‌کند. موتور پردازش عصبی ۱۶ هسته‌ای به‌کاررفته در تراشه A15 Bionic می‌تواند در هر ثانیه ۱۵٫۸ تریلیون عملیات محاسباتی انجام دهد.

دیدگاه شما کاربران نیوزلن درباره عملکرد این دو گوشی پرچم‌دار چیست؟ آیا انتظار این تفاوت را داشتید؟

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا